string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

D1-trainer Arjen Jorritsma: “Blijven vasthouden aan onze speelstijl”.

Woensdag 19 maart 2014 om 11:34

Wederom een druk programma voor de jeugdteams van RVO FC Groningen/Cambuur. Op Corpus den Hoorn worden een drietal wedstrijden gespeeld. Meest in het oog springend is de wedstrijd Vitesse B1 v FC Groningen B1. Inzet is een plaats in de finale van de Jeugdcup.

Uitgelicht
FC Groningen D1 v FC Emmen D1
De tweedejaars D-pupillen treffen aanstaande zaterdag op Corpus den Hoorn FC Emmen D1. Het duel begint om 11.45 uur. Uitgerekend tegen die ploeg werd vorig jaar, na een serie van zes opeenvolgende overwinningen, de eerste nederlaag geleden. Daarna werden de resultaten wisselvallig. Trainer Arjen Jorritsma over het verloop van de eerste fase van het seizoen.
“In de eerste zes wedstrijden hebben we echt goed gespeeld. In Emmen kregen we vervolgens een tikkie, iets wat we niet hadden verwacht. Maar dat geeft weer eens aan hoe onvoorspelbaar jeugdvoetbal is. In onze leeftijdscategorie kan iedereen van iedereen winnen. Je ziet nu ook dat ploegen als Vitesse en Cambuur dichterbij zijn gekomen. De laatste weken zie ik ons goede spel wel weer terugkomen.”
Hoe wisselvallig FC Groningen D1 is, blijkt bijvoorbeeld uit de dubbele confrontatie met SC Cambuur D1. Op Corpus werd het 8-0, in Leeuwarden werd een 3-1 nederlaag geleden. “In de eerste helft waren we in Leeuwarden de betere ploeg. Zij kwamen er een paar keer uit en scoorden twee doelpunten,” aldus Jorritsma. Zeker bij de D-pupillen geldt dat het resultaat niet het belangrijkste is.
“We blijven altijd vasthouden aan onze eigen speelstijl. We willen snel druk zetten en bij balverlies willen we de bal zo snel mogelijk terug veroveren. Volgens mij zijn we op Twente na de meest scorende ploeg. Daaruit blijkt dat we ook veel kansen creeeren. Maar als je veel op de helft van de tegenstander speelt brengt dat ook een risico met zich mee. Achterin spelen we vaak een-op-een waardoor we met name op de lange bal kwetsbaar worden.”
Afgelopen zaterdag werd in en tegen Genemuiden gewonnen. Beide doelpunten vielen na rust. “Genemuiden heeft in die wedstrijd eigenlijk alleen maar tegengehouden. Wij zaten niet geweldig in deze wedstrijd maar ik heb wel goede dingen gezien. Natuurlijk gaat er wat mis, maar dat is inherent aan jeugdvoetbal. We mogen het niet vergelijken met volwassenen. Dat geldt ook voor het verwachtingspatroon.”
“Ook tegen Emmen blijven we vasthouden aan ons eigen speelstijl. Ik ben tevreden als we de uitvoering goed doen. En als we dat goed doen dan winnen we ook. Het willen winnen moet bij de spelers aanwezig zijn maar bij ons ligt de focus daar niet op. FC Twente (Hengelo, red.) vind ik in onze competitie het beste team. Onze doelstelling is nu proberen tweede te worden. Maar nogmaals, we blijven altijd trouw aan onze manier van spelen,” besluit trainer Jorritsma.
WEDSTRIJDPROGRAMMA ZATERDAG 22 MAART 2014
Teams Locatie Groningen
Programma (thuis):
FC Groningen B2 v FC Twente B2 (13.30 uur)
FC Groningen D1 v FC Emmen D1 (11.45 uur)
FC Groningen D2 v FC Emmen D2 (10.00 uur)
Programma (uit):
Sparta Rotterdam A1 v FC Groningen A1 (14.30 uur)
Vitesse B1 v FC Groningen B1 (12.00 uur, beker)
Almere City FC C1 v FC Groningen C1 (15.00 uur)
AZ C2 v FC Groningen C2 (13.00 uur)
Teams Locatie Leeuwarden
Programma (thuis):
SC Cambuur D1 v Vitesse D1 (13.00 uur)
Programma (uit):
FC Twente/Hengelo C2 v SC Cambuur C2 (12.00 uur)
De voetbalzaterdag is te volgen via Twitter!

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard