D1 opent met verlies.

Dinsdag 31 augustus 2010 om 09:00

In de Eerste Divisie C is FC Groningen/Cambuur D1 de competitie begonnen met een nederlaag. Vitesse/AGOVV D1 was op Corpus den Hoorn nipt met 0-1 (0-1) te sterk voor de ploeg van trainer Hugo. In de eerste helft werden de gasten veelal gevaarlijk dankzij hun fysiek sterke en lange spits. Hij zorgde in de 27ste minuut dan ook voor de voorsprong. Daarvoor verrichte doelman Jan Hoekstra nog een uitstekende redding. Aan Groningse zijde was de eindpass niet goed verzorgd waardoor goede mogelijkheden uit bleven.
Na rust bleef het duel in evenwicht en werd op het middenveld een mooie strijd geleverd. De beste kansen waren voor de Gelderlanders. Een inzet ging naast terwijl een ander schot van de doellijn werd gehaald. FCG probeerde met man en macht een treffer te forceren maar in de voorste linie ontbrak het vernuft. In de allerlaatste aanval was Dennis Molema nog dichtbij de gelijkmaker.
Zo won de kampioen van 2010 (Vitesse/AGOVV) met nipte cijfers van de kampioen van 2009 (FC Groningen/Cambuur),
Opstelling FC Groningen/Cambuur D1: Jan Hoekstra, Ids Hannema, Jan Hup, Mathijs Elderman, Brandon Hartsuiker, Jasper Kingma, Ruendel Martina, Dennis Molema, Delano Goeree, Daan Wijma en Eike Begemann.
Wissels: Jannik Schoon en Lorenzo Valente voor Dennis Molema en Delano Goeree (31.). Dennis Molema en Delano Goeree vor Ids Hannema en Jasper Kingma (49.)