D1 en D2 bekeren verder; A1 wint in Utrecht.

Zaterdag 21 februari 2009 om 14:02

In het bekertoernooi hebben FC Groningen D1 en FC Groningen D2 zich eenvoudig geplaatst voor de derde knockout-ronde. FC Groningen A1 kwam als enige in competitieverband in actie en won de uitwedstrijd in en tegen Utrecht.

Wedstrijd van de week:
GRC GRONINGEN D1 0-4 FC GRONINGEN D1
—————————————————————————
Op Corpus den Hoorn kende de ploeg van trainer Hugo, ongeslagen koploper in de Eerste Divisie C, een moeilijke eerste helft. Uit een hoekschop scoorde Kezian Veendorp het enige doelpunt voor rust. In de tweede helft speelden de tweedejaars D-pupillen wat soepeler en dat kwam ook tot uitdrukking in de score. Jonah van der Werf scoorde tweemaal waardoor FC Groningen een veilige 3-0 voorsprong wist te nemen. Uit een strafschop bepaalde Youri Schuur de eindstand op 4-0. Drie van de vier doelpunten zijn te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd.
HSC D1 1-7 FC GRONINGEN D2
De ploeg van trainer Peter Hoekstra ging met een zevenklapper terug naar Groningen. Na zestig minuten stond in Hoogezand een 1-7 eindstand op het scorebord. Ben Tiemersma werd met drie doelpunten topscorer van de dag bij FC Groningen. Mohammed Abdul Karim trof tweemaal doel terwijl Juhnino Bacuna en Dave Bosgraaf het zevental treffers vol maakten.
FC UTRECHT A1 0-1 FC GRONINGEN A1
FC Groningen A1 deed in de onderste regionen van de eredivisie uitstekende zaken. De ploeg van trainer Paul Raveneau behaalde een 1-0 zege in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Het duel begon een kwartier later dan gepland omdat de bus van FC Groningen in een file was beland. Maar dat maakte allemaal niet uit want via een doelpunt van Norair Mamedov in de 38ste minuut nam het de drie punten mee uit de Domstad. FC Groningen A1 heeft nu de laatste vier wedstrijden op rij gewonnen. Daarbij is het de eerste uitoverwinning tegen FC Utrecht in bijna 15 jaar! Op 13 april 1994 werd voor het laatst een zege behaald in de Domstad. In een wedstrijd in de Eerste Divisie A trok FC Groningen, de latere kampioen, ook toen met 0-1 aan het langste eind.