D1 de sterkste in spektakelstuk.

Donderdag 23 augustus 2012 om 19:18

FC Groningen/Cambuur D1 is de bekercampagne goed begonnen. Op de Meerdijk werd Emmen D1 met 5-4 verslagen.

EMMEN D1 4-5 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
1-0 (4.), 1-1 Boy Spijkerman (15.), 2-1 (19.), 2-2 Lion Kalentjev (27.), 3-2 (36.), 3-3 Lion Kalentjev (53.), 3-4 Boy Spijkerman (57.), 4-4 (58.pen.)), 4-5 Jearl Margaritha (59.)

opstelling FCG D1 Giovanni Oldersma, Tapmahoe Sopacua, Ken Raghoebar, Luka Prljic, Sander Jansen, Mees Gootjes, Mark te Velde, Rick Boyer, Lion Kalentjev, Steyn Strijker, Boy Spijkerman. Wissels: Mats Roorda, Orkun Koku, Jearl Margaritha.
Nadat alle kruitdampen waren opgetrokken gingen de drie punten mee terug naar Groningen. In een see-saw wedstrijd volgden de treffers elkaar in een hoog tempo op. Voor rust maakten zowel Boy Spijkerman als Lion Kalentjev telkens een achterstand ongedaan. Aan het begin van de tweede helft namen de Drenten voor de derde maal een voorsprong maar daarna ontstond een boeiende slotfase. De Groningers beschikten over de langste adem en het was invaller Jearl Margaritha die de FC vlak voor tijd de zege bezorgde. In de poulefase worden later nog de wedstrijden tegen VA FC Twente D3 en NEC/FC Oss D1 gespeeld.