D1 boekt enige zege al na tien seconden.

Zaterdag 27 september 2008 om 16:27

Van de zes jeugdteams van FC Groningen boekte vanmiddag alleen D1 een zege, in Nijmegen tegen NEC. C1 en C2 deelden de punten met Go Ahead Eagles en ADO Den Haag. A1, B1 en D2 gingen onderuit tegen respectievelijk Twente/Heracles, Excelsior en Flevo Boys.

In Hengelo stond de A1 bij rust met 2-0 achter tegen Twente/Heracles. In de tweede helft voerden de Tukkers de score op naar liefst 6-0.
De B’ers maakten het zichzelf lastig door een strafschop niet te verzilveren. Nadat Henk Bos de bal al vanaf elf meter in het net had geschoten, slaagde hij daar niet in toen hij van de scheidsrechter wel toestemming kreeg. Met nog een kwartier op de klok maakten de Rotterdammers 0-2. Henk Bos benutte bij die score wel een strafschop, waarna de gasten de marge opnieuw uitbouwden tot twee. In de vijfde minuut van de extra tijd bepaalde invaller Tom de Ridder de eindstand op 2-3.
Basisopstelling FC: Kleiker, Semundenge-Mujene, Akkerman, Ardavazd Gazarjan, Kenter, Baker, Francisco, Bos, Careman, Scholte Albers, Verburgh. Wissels: Van der Lei, De Ridder, Renken, Van Nieff, Holder, Specken, Tigran Gazarjan.
De C1 kwam thuis tegen Go Ahead Eagles op voorsprong door een treffer van Brian Inge. Tigran Gazarjan verdubbelde de score, maar nog voor de pauze maakten de Deventenaren de aansluitingstreffer. In de tweede helft scoorde de Eagles 2-2 en 2-3, waarna Groningen veerkracht toonde en door een treffer van opnieuw Tigran Gazarjan de eindstand op 3-3 bepaalde.
De C2 pakte in Den Haag een punt tegen ADO, dat in de eerste drie speelrondes nog zonder puntverlies was. D1 boekte in Nijmegen een prima overwinning op NEC. De winnende treffer werd al na tien seconden gescoord door Richairo Zivkovic. D2 ging ‘in de polder’ fors onderuit tegen Flevo Boys. Stan Haanstra maakte in Emmeloord nog wel de 1-1, maar via een 3-1 ruststand moest de jongste jeugd uiteindelijk een 5-1 score slikken.