string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

D1 achtste in United Jeugd Cup.

Zaterdag 21 augustus 2010 om 23:55

In Nieuwegein heeft FC Groningen/Cambuur D1 de United Jeugd Cup afgesloten met een achtste plaats.


Ook dit jaar nam FC Groningen/Cambuur D1 weer deel aan de United Jeugd Cup in Nieuwegein. Het toernooi werd voor de vijfde maal gehouden en is inmiddels uitgegroeid tot het sterkste toernooi voor D-pupillen in Nederland. Twee jaar geleden zorgde de ploeg van trainer Hugo voor een schitterende prestatie door als eerste te eindigen. Rangers werd toen in de finale verslagen. Ditmaal ging de finale tussen Ajax en 1.FC Koln. De Duitsers wonnen het duel en daarmee de felbegeerde trofee.
ZONDAG
FC GRONINGEN/CAMBUUR 0-1 SK LOKEREN
Ook de derde wedstrijd wedstrijd van de dag wordt verloren. Door het verlies tegen de Belgen einidigen de tweedejaars D-pupillen van FC Groningen/Cambuur op de achtste plaats.
AZ 2-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR
In de strijd om de plaatsen 5 tot en met 8 wordt een nederlaag geleden tegen AZ uit Alkmaar. Langzaam begint het zware programma tol te eisen op de spelers. Jannik Schoon maakt tegen de Noord-Hollanders de enige treffer.
FC UTRECHT 1-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR
In de kwartfinales leidt FCG een nipte nederlaag tegen de ploeg uit de Domstad. De tegenstander is fysiek sterker en is wat feller in de duels. FCG krijgt wel wat kansen maar uiteindelijk is de nederlaag verdiend.
ZATERDAG
FC GRONINGEN/CAMBUUR 1-0 BOLTON WANDERERS
In Poule D start de ploeg van trainer Hugo het toernooi met een mooie maar minimale zege op de Engelsen. FCG speelt een goede wedstrijd en is met name in de persoonlijke duels sterk. De wedstrijd levert drie punten op dankzij een treffer van Jasper Kingma.
WERDER BREMEN 2-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR
De Duitsers gaan in hun eerste wedstrijd flink onderuit en halen alles uit de kast om nu wel goed voor de dag te komen. Werder zit er bovenop en FCG komt vrijwel niet aan voetballen toe. Een nederlaag is het gevolg.
FC GRONINGEN/CAMBUUR 2-1 SPARTA ROTTERDAM
Tegen de nog ongeslagen Rotterdammers vechten de mannen van Hugo als leeuwen en dat werpt vruchten af. Mathijs Elderman zet FCG op voorsprong maar Sparta maakt toch gelijk. Uiteindelijk scoort Delano Goeree de winnende treffer waardoor plaatsing voor de kwartfinales een feit is.
Overige uitslagen poule D:
Sparta Rotterdam 7-2 Werder Bremen
Bolton Wanderers 0-3 Sparta Rotterdam
Bolton Wanderers 2-3 Werder Bremen
Eindstand poule D:
3-6 Sparta Rotterdam (+7)
3-6 FC Groningen/Cambuur (0)
3-6 Werder Bremen (-2)
3-0 Bolton Wanderers (-5)
Overzicht overige poules:
Poule A: AZ (7 punten) en Konoplev (6 punten) plaatsen zich voor de kwartfinales. Rangers, dat in de afgelopen twee edities de finale bereikte en tevens de titel verdedigt, wordt derde en is uitgeschakeld voor de hoofdpijs. Met nul punten en een doelsaldo van 0-14 is Red Bull Salzburg het lelijk eendje in de poule.
Poule B: FC Utrecht (7 punten) en SK Lokeren (6 punten) plaatsen zich voor de kwartfinales. Sporting Portugal wordt derde en het organiserende JSV Nieuwegein eindigt als laatste. Tegen Lokeren scoort de gastheer haar enige treffer.
Poule C: Ajax (6 punten) en 1.FC Koln (4 punten) plaatsen zich voor de kwartfinales. Hertha BSC en Zenit Petersburg missen de boot in de meest gelijkwaardige poule van dit toernooi. Zo kan het gebeuren dat Ajax een negatief doelsaldo heeft, dankzij een 0-4 pandoering tegen Zenit.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard