D-pupillen sterk in de beker.

Woensdag 21 november 2012 om 13:55

In het bekertoernooi wisten zowel D1 als D3 een ronde verder te komen. Dat gebeurde op een kil en mistig Corpus den Hoorn waar overigens wel volop gescoord werd. Exit was het daarentegen voor B2 en C1. In de competitie pakten A1 en C3 een punt terwijl B1 stevig onderuit ging in Den Haag.

VA FC TWENTE A1 4-4 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
1-0 (4.), 2-0 (14.), 2-1 Noureddine Boutzamar (22.), 2-2 Arjen Haganauw (26.), 2-3 Noureddine Boutzamar (39.), 3-3 (60.pen.), 3-4 Tigran Gazarjan (70.pen.), 4-4 (75.)
opstelling FCG A1 Wieger Sietsma, Desevio Payne, Thijs Gerlofs (46.Hans Hateboer), Marciano van Leyenhorst, Ron Janzen, Burak Saban (84.Jafar Arias), Liban Abdulahi (46.Kevin Mennega), Noureddine Boutzamar, Richairo Zivkovic, Tigran Gazarjan (84.Ifeayi Gorissen), Arjen Hagenauw.
Een spektakelstuk in Hengelo leverde geen winnaar op. In de beginfase zag het er slecht uit voor de ploeg van trainer Paul Raveneau. Na veertien minuten keek de ploeg reeds tegen een 2-0 achterstand aan. Daarnaast had het pech dat Richairo Zivkovic de paal trof. Halverwege de eerste helft was Noureddine Boutzamar alert na een mislukt hakballetje van Richairo Zivkovic: 2-1. De Groningers kenden vervolgens een sterke periode en vier minuten later stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. Zivkovic ging door en Arjen Haganauw sloot de aanval juichend af. Zes minuten voor rust schoot Boutzamar, op het moment dat de thuisploeg nog aan het organiseren was, een vrije trap vanaf een meter of 25 binnen.
Meteen na rust knalde Tigran Gazarjan na een actie van Burak Saban naast. Na een uur spelen kende de arbiter een starfschop toe aan de thuisploeg die geen fout maakte. Vijf minuten later had de Twentse goalie nog een prima save in petto. In de 70ste minuut werd Ron Janzen neergehaald in het strafschopgebied. Gazarjan maakte geen fout en weer was het scorebord in het voordeel van FCG. Diezelfde Gazarjan kreeg nog een mogelijkheid maar het was Twente dat ook een vierde doelpunt liet aantekenen. In de slotfase ging het duel op en neer en kon het resultaat alle kanten uit. Doelman Wieger Sietsma moest twee reddingen verrichten maar de gasten kregen in blessuretijd nog de beste kans van allemaal. Arjen Hagenauw miste waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.
ADO DEN HAAG B1 4-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
0-1 Jim de Leeuw (3.), 1-1 (41.), 2-1 (43.), 3-1 (49.), 4-1 (67.)
opstelling FCG B1 Robin Mennega, Niels Ridderstap, Daan Smit, Roland Baas, Anton Hekman, Willem Gootjes, Jim de Leeuw (Pier Veldman), Niels Stenekes (Gijs Jasper), Kasper Oldenburger, Rutger Etten (David Voigt), Zadik Spijodic (Keziah Veendorp).
De B-junioren begonnen prima aan het duel in Den Haag en stonden binnen enkele minuten op voorsprong na een prima uitgespeeld doelpunt. Via Zadik Spijodic leek de voorsprong verdubbeld te worden maar zijn kopbal ging er op miraculeuze wijze (paal en lat) niet in. Achterin gaven de Groningers nagenoeg niets weg want ADO creeerde slechts een kans. Meteen na rust ging het volledig mis. Binnen tien minuten had de thuisploeg het tij gekeerd en keken de mannen van trainer Moltmaker tegen een 3-1 achterstand aan. Door die mentale tik werd in de loop van de wedstrijd steeds meer naar de lange bal gezocht. Na het inbrengen van drie wissels kon het spelbeeld nog kantelen maar de 4-1 in de 67ste minuut was de genadeslag. Trainer Peter Moltmaker zag ondanks het verlies ook genoeg positieve punten: “We zijn zeker niet weggespeeld en voetballend hebben we zeker goede dingen laten zien. Maar wedstrijden worden vaak op momenten beslist en het gebeurt ons de laatste tijd te vaak dat we achterin de goals te gemakkelijk weggeven. Dat is een constatering en daar moeten we met z’n allen aan werken.”
FC GRONINGEN/CAMBUUR B2 2-2 AJAX B2
0-1 (21.), 1-1 Peter van Son (40.), 1-2 (58.), 2-2 Stan Haanstra (72.)
opstelling FCG B2 Erwin Heidekamp, Wessel Koomans, Twan Nieboer (63.Daan Ganzinga), Mohammed Abdoel Karim, Dennis van Duinen, Gerald Postma, Amedi Ndayisaba, Youri Schuur, Stan Haanstra, Juhnino Bacuna, Peter van Son.
Voor de onder-16 ploeg van de RVO zit het bekeravontuur er na de poulewedstrijden op. Toch werd een verdienstelijke partij voetbal op de mat gelegd tegen Ajax B2. Werd eerder dit seizoen nog met 1-6 verloren van de Amsterdammers, ditmaal kon met een punt het veld worden verlaten. Een schot van Peter van Son werd door de goalie knap uit het doel gehouden. Uit de tegenaanval kwamen de Groningers vervolgens goed weg. Nadat doelman Erwin Heidekamp goed had ingegrepen was het in de 21ste minuut wel raak. Een kopbal werd gestopt door Heidekamp en acht minuten voor rust was Stan Haanstra voor de eerste maal gevaarlijk. Op slag van rust belandde een pass bij Peter van Son die beheerst de gelijkmaker scoorde.
In de 42ste minuut werd een gekraakt schot van Youri Schuur maar net over verwerkt door de goalie van Ajax. Daarnaast was Haanstra dichtbij maar uit een hoekschop schoot hij rakelings naast het doel. De Groningse doelman voorkwam een tweede tegentreffer na balverlies in de verdediging. Toch viel de 1-2 uiteindelijk wel. Vanop links ging Ajax in de aanval en na een schot op de paal was het in de rebound wel raak. In de momenten daarna waren de gasten gevaarlijker dan de thuisploeg maar was het de FC die alsnog een punt aan dit duel overhield. Identiek aan de eerste Groningse treffer negeerde de arbiter wederom een vlagsignaal van zijn assistent. Haanstra faalde niet en zorgde zo alsnog voor een positief slot van dit bekertoernooi.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 1-2 FEYENOORD C1
1-0 Dennis Molema (4.), 1-1 (7.), 1-2 (46.)
opstelling FCG C1 Sebastiaan Meijwaard, Nagesh Amatsaleh (60.Ids Hannema), Luuk Kuipers, Mathijs Elderman, Niels Hylkema (51.Daan Wijma), Dennis Molema (60.Ivan Spijkstra), Marc Vegter, Cheriel Girdharie, Marcel Mannes (45.Eike Begemann), Ruendel Martina, Ozan Kokcu.
Met een derde nederlaag in de poulefase heeft FC Groningen/Cambuur C1 afscheid moeten nemen van het bekertoernooi. Vooraf was Feyenoord C1 een hoog ingeschatte opponent. Zowel in de beker als in de competitie hadden de Rotterdammers nog niet verloren. Het was echter de thuisploeg die na vier minuten de leiding nam. Na een vrije trap op de rand van de zestienmeter belandde de bal uiteindelijk bij Dennis Molema die hard binnen schoot. Drie minuten later was het echter alweer gelijk. De gasten speelden gemakkelijker en kregen nog een vrije kopkans. Na rust bleef Feyenoord de betere ploeg en de 1-2 na elf minuten was het gevolg. FCG kon niet dreigend worden en daarnaast speelde het angstig en zonder lef. Ondanks dat Feyenoord nog enkele goede kansen creeerde bleef een grotere nederlaag de ploeg van trainer Rick Mulder bespaard.
DE GRAAFSCHAP C2 0-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
opstelling FCG C3 Teun Hoekstra, Armani Madjoeki (Bas van Veen), Dion Paapst, Luka Prljic, Yorno Lunenborg, Daniel Camara Bos, Steyn Strijker, Martijn van Maastrigt, Tristan Cooke, Daniel van Kaam, Jhurrey Margaritha.
In de strijd om de bovenste zes plaatsen leden de mannen van trainer Wollerich duur puntenverlies. Voor rust domineerde de FC. Het positiespel was goed verzorgd en via de middenvelders werden de zijkanten veelvuldig gezocht. Het ontbrak echter wel aan de juiste eindpass. Achterin kwam de ploeg niet in problemen. De verdediging stond goed in de organisatie en de thuisploeg kon alleen van afstand voor wat gevaar zorgen. Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde maar verzuimden de Groningers enkele grote kansen te benutten. Trainer Wollerich was teleurgesteld in het resultaat: “Gezien het aantal opgelegde kansen hadden we dit duel moeten winnen. Maar over het vertoonde spel ben ik wel zeer tevreden.”
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 5-4 NEC/FC OSS D1
1-0 Boy Spijkerman (9.), 2-0 Lion Kalentjev (13.), 2-1 (26.), 3-1 Lion Kalentjev (30.), 4-1 Jearl Margaritha (37.), 4-2 (49.), 4-3 (52.), 4-4 (55.), 5-4 Boy Spijkerman (57.)
opstelling FCG D1 Giovanni Oldersma, Tapmahoe Sopacua, Ken Raghoebar, Mark Versteegen, Rick Boyer, Mees Gootjes, Ashraf Hezam, Mark te Velde, Lion Kalentjev, Orkun Kokcu, Boy Spijkerman. Wissels: Jearl Margaritha, Sander Jansen, Mats Roorda.
De tweedejaars D-pupillen plaatsten zich bij de laatste negen teams in het landelijke bekertoernooi. Gemakkelijk ging het echter niet en de slotfase kende een sensationeel verloop. Voo rust nam de thuisploeg via doelpunten van Boy Spijkerman en Lion Kalentjev de leiding. De gasten waren echter niet minder en kregen enkele grote kansen. Doelman Giovanni Oldersma moest een aantal malen redding brengen en daarnaast kwam de FC een paar maal goed weg. Op slag van rust tekende wederom Kalentjev voor de derde treffer. Meteen aan het begin van de tweede helft waren de betere mogelijkheden voor de ploeg van trainer Hugo Alves Velame. De 4-1 van Jearl Margaritha leek dan ook beslissend te zijn. Niets was minder waar. NEC/FC Oss D1 bleef erin geloven en scoorde driemaal waardoor het vlak voor tijd ineens toch nog spannend werd. De gasten moesten winnen om zich te plaatsen voor de volgende ronde maar met een strak schot maakte Spijkerman aan alle onzekerheid een einde.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 18-2 LEEUWARDEN D1
1-0 Giovanni Zwikstra (5.), 2-0 Leon Santema (7.), 3-0 Remco Balk (10.), 4-0 Joshua Sion (11.), 4-1 (12.), 5-1 Remco Balk (15.), 6-1 Joshua Sion (16.), 7-1 Giovanni Zwikstra (18.), 8-1 Joshua Sion (19.), 9-1 Joshua Sion (20.), 9-2 (25.), 10-2 Magnus Klaber (26.), 11-2 Joshua Sion (26.), 12-2 Joshua Sion (29.), 13-2 Remco Balk (38.), 14-2 e.d. (42.), 15-2 Remco Balk (48.), 16-2 Jonathan Edens (53.), 17-2 Jarno Deuring (55.), 18-2 Quinten Anakotta (58.)
opstelling FCG D3 Daan Reiziger, Harold Kwant, Giovanni Zwikstra, Leon Santema, Quinten Anakotta, Joris Reiziger, Gerwin Heidema, Jarno Deuring, Joshua Sion, Magnus Klaber, Remco Balk. Wissels: Pim Betzema, Jonathan Edens, Mark Ploeger, Leonel Miguel, Nick van Leeuwen.
Op een vroege en mistige zaterdagochtend op Corpus den Hoorn haalde de ploeg van trainer Bote Talsma hard uit in het bekertoernooi. Eersteklasser Leeuwarden D1 kreeg achttien treffers te verwerken. Voor rust scoorde aanvaller Joshua Sion zes treffers in een tijdsbestek van achttien minuten. Daaronder ook de mooiste goal van de wedstrijd, een technisch sterk uitgevoerde stiftbal. In het eerste half uur werden reeds twaalf doelpunten gemaakt, na rust moest het aanwezige publiek genoegen nemen met de helft. Maar gezegd dient te worden dat de jonge Groningers de combinatie en de vrije man bleven zoeken. Complimenten voor het team dat afgelopen dinsdag tegen GVAV Rapiditas D1 ook al een fraai schouwspel op de mat legde.