D-pupillen op schot; A1 en B1 pakken punt (+ samenvattingen thuisduels).

Vrijdag 12 november 2010 om 16:12

De jeugdteams van FC Groningen/Cambuur bleven ongeslagen. De twee jongste teams behaalden monsterzeges en maakten in totaal negentien treffers. A1 kwam in de derby tegen H'veen/Emmen tot een gelijkspel en ook B1 en C1 moesten genoegen nemen met een punt.

Een samenvatting van de wedstrijd FC Groningen/Cambuur C3 – ZFC Zuidlaren D1, met alle negen doelpunten van FCG, is nu hier te zien. Momenten uit de wedstrijd van FC Groningen/Cambuur A1 kun je hier bekijken.

———————————————————————————-
FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 0-0 H’VEEN/EMMEN A1
Net als vorig weekeinde moest het vlaggenschip genoegen nemen met een gelijkspel. De eerste goede kans van de wedstrijd was voor de uitploeg maar een schot in de achtste minuut verdween naast het doel. Naarmate het duel vorderde nam de ploeg van trainer Paul Raveneau het heft in handen. Dit leverde een aantal gevaarlijke situaties voor het doel van Heerenveen/Emmen op. Zo zorgde een schot van Frits Dantuma voor gevaar en vlak voor rust kreeg FCG de kans van de eerste helft. Arjan Akkerman maaide over een voorzet vanop links heen waarna de uithaal van Bob Schepers naast het doel belandde. In de tweede helft moest de thuisploeg verder zonder Henk Bos en Sicco Bouwer die allebei geblesseerd uitvielen. Toch bleef FCG het betere voetbal spelen hoewel uitgespeelde kansen niet gecreeerd werden. Uit een hoekschop kopte Alim Ozturk nog wel net over. In het slot van de wedstrijd vloeiden de krachten langzaam weg en was H’veen/Emmen een paar maal gevaarlijk. Zo ging een schot maar net over het doel en in de laatste tien minuten was doelman Renze Fij bij een aantal gevaarlijke momenten goed bij de les. Twee minuten voor tijd kreeg aanvoerder Nick Bakker na een charge nog de rode kaart.

opstelling | Renze Fij, Paulo Francisco, Alim Ozturk, Nick Bakker, Lucas Bijker, Frits Dantuma (81.Frederik Specken), Jesse Renken (81.Pandu Scholte Albers), Atilay Batbay, Henk Bos (38.Arjan Akkerman), Sicco Bouwer (46.Yoell van Nieff), Bob Schepers.
FC UTRECHT B1 1-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
Voor de vijfde maal achtereen hebben de B-junioren van FC Groningen/Cambuur het veld verlaten met een punt. Ditmaal leverde het duel in de Domstad geen winnaar op. De start was voor de thuisploeg die al na twee minuten op voorsprong kwamen. In een redelijk evenwichtige wedstrijd kwam de ploeg van trainer Peter Moltmaker op een mooi moment op gelijke hoogte. Op slag van rust scoorde Ifeayi Gorissen de gelijkmaker. Na rust kregen beide ploegen wel wat kansjes maar gescoord werd er niet meer.

scoreverloop | 1-0 (2.), 1-1 Ifeayi Gorissen (40.)
opstelling | Wieger Sietsma, Glenn Bijl, Hans Hateboer, Ron Janzen, Tolgahan Cicek, Tigran Gazarjan, Emre Cayiroz (41.Firosan Ademi), Noureddine Boutzamar, Ifeayi Gorissen, Kevin Mennega, Bryan Inge.
VITESSE/AGOVV C1 1-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
Voor de vijfde maal op rij hebben de tweedejaars C-junioren niet kunnen winnen. Ditmaal leverde de uitwedstrijd op Papendal slechts een punt op. Toch speelden de mannen van trainer Holband veel beter dan in de voorgaande duels en had het ook het meeste recht op een overwinning. Voor rust kreeg FCG al de betere kansen maar het was de thuisploeg die op slag van rust op voorsprong kwam. In de tweede 35 minuten was het spelbeeld zoals in de eerste helft. De gelijkmaker in de 48ste minuut was dan ook verdiend. Een voorzet van Richairo Zivkovic werd door een Gelderse verdediger in eigen doel verwerkt. In de resterende tijd kregen de Groningers nog diverse mogelijkheden tegen de nummer twee van de ranglijst maar gescoord werd er niet meer.
scoreverloop | 1-0 (34.), 1-1 eigen doel (48.)
opstelling | Robin Mennega, Daro Faraj, Keziah Veendorp, Roland Baas, Jim de Leeuw (19.Richairo Zivkovic), Daan Smit, Gijs Jasper (65.Amedi Ndayisaba), Youri Schuur (36.Justin Klunder), Kasper Oldenburger, Willem Gootjes, Anton Hekman.
GVAV RAPIDITAS D1 0-10 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
De ploeg van trainer Hugo vijzelde op sportpark Kardinge het doelsaldo op door tien treffers tegen stadgenoot GVAV Rapiditas te noteren. Vooraf was het al een ongelijke strijd aangezien de thuisploeg stijf onderaan stond met nul punten en zelfs nog geen enkele gescoorde doelpunt. Toch duurde het tot de negentiende minuut dat de eerste treffer werd gescoord. Het doelpunt van Lorenzo Valente was het startsein voor een karrenvracht goals in het vervolg. Jannik Schoon werd met drie treffers topscorer van de wedstrijd terwijl Mathijs Elderman tweemaal trefzeker was.
scoreverloop | 0-1 Lorenzo Valente (19.), 0-2 Jannik Schoon (21.), 0-3 Jannik Schoon (23.), 0-4 Dennis Molema (29.), 0-5 Ids Hannema (34.), 0-6 Jannik Schoon (38.), 0-7 Daan Wijma (47.), 0-8 Mathijs Elderman (49.), 0-9 Mathijs Elderman (56.), 0-10 Jan Hup (59.)
opstelling | Jan Hoekstra, Emiel Seigers, Jasper Kingma, Ruendel Martina, Brandon Hartsuiker, Daan Wijma (31.Eike Begemann), Ids Hannema, Delano Goeree, Jannik Schoon (31.Jan Hup), Dennis Molema (31.Mathijs Elderman), Lorenzo Valente.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 9-3 ZFC ZUIDLAREN D1
In een doelpuntrijke wedstrijd heeft de ploeg van trainer Peter Hoekstra eenvoudig de koppositie in de Tweede Divisie F behouden. Konden de gasten uit Zuidlaren voor rust nog prima meekomen, in het tweede half uur produceerde de thuisploeg een galavoorstelling. In de eerste helft was de eerste de beste kans van ZFC raak. Vervolgens kreeg die ploeg ook de kans om de voorsprong te verdubbelen. Nadat Oege Sietse van Lingen en Marc Vegter de eerstejaars D-pupillen op voorsprong schoten, kende Zuidlaren een sterk slot. Eerst werd de paal geraakt en even later werd alsnog gelijk gemaakt. Met een aantal verse krachten was het na rust eenrichtingsverkeer. Nick Heckel scoorde meteen na de aftrap de derde treffer en FCG was daarmee helemaal los. Invaller Tristan Cooke was tweemaal trefzeker terwijl Daniel Camara Bos ook nog twee prachtige goals voor zijn rekening nam. Volgende week speelt FCG D3 opnieuw thuis. Dan is Frisia D1, op vrijdagavond, de tegenstander.
scoreverloop | 0-1 (10.), 1-1 Oege Sietse van Lingen (20.), 2-1 Marc Vegter (24.), 2-2 (27.), 3-2 Nick Heckel (31.), 4-2 Tristan Cooke (34.), 5-2 Oege Sietse van Lingen (40.), 6-2 Nick Kassmann (47.), 7-2 Daniel Camara Bos (48.), 8-2 Daniel Camara Bos (57.), 8-3 (60.), 9-3 Tristan Cooke (60.)
opstelling | Luuk Zwiers, Armani Mardjoeki, Dion Paapst, Wouter de Mare, Bas van Veen, Oege Sietse van Lingen, Marc Vegter, Daniel Teune, Nick Kassmann, Tommie van de Looi, Alex Breise. Na rust kwamen Nick Heckel, Jochem de Vries, Daniel Camara Bos en Tristan Cooke in het veld.