Cruciaal verlies voor A1.

Vrijdag 26 maart 2010 om 11:29

De jeugdteams van RVO Groningen maakten een niet al te beste beurt. Zo leed A1 een cruciale nederlaag bij ADO Den Haag. Daarnaast waren er nederlagen voor B1 en D1. C2 en D2 pakten allebei een punt terwijl C1 als enige de overwinning greep.

Slechts een van de zes wedstrijden werd vandaag door de diverse jeugdteams gewonnen. C1 wist de afgelopen twee thuisduels niet te scoren maar kon ditmaal liefst tien keer juichen. Hekkensluiter Houten werd overrompeld en Glenn Bijl was met drie treffers na rust de gevierde man. En passant zat hij even later ook in de selectie van B1. De achtste treffer, gemaakt door Davidson Spriensma, was voor Houten tevens het honderdste tegendoelpunt van dit seizoen. C2 ondernam de lange reis naar het zuiden van het land en moest genoegen nemen met een gelijkspel tegen NAC Breda. Tien minuten voor tijd scoorde Keziah Veendorp de enige treffer.
Zowel de D1 als de D2 wisten niet te scoren. De tweedejaars D-pupillen waren in Zwolle tegen de plaatselijke FC zeker niet de mindere maar verloren wel met het kleinste verschil. D2 incasseerde afgelopen week de tweede nederlaag van het seizoen en konden zich in Leeuwarden niet revancheren. SC Cambuur hield de ploeg van trainer Peter Hoekstra op een gelijkspel. De strijd om de titel zal nu waarschijnlijk een tweestrijd worden tussen RVO FC Groningen en Emmen av.
B1 dolf het onderspit tegen een fysiek sterk Feyenoord. Twee doelpunten in de slotfase van de eerste helft betekende min of meer de genadeklap voor de mannen van trainer Moltmaker. Toch had er aan het begin van de tweede helft zeker meer ingezeten. Twee kansen werden echter niet benut waardoor de Rotterdammers uiteindelijk toch eenvoudig wisten te winnen. A1 kwam tenslotte al vroeg voor in de uitwedstrijd bij ADO Den Haag dankzij een doelpunt van Tiemen van Hezel. Maar zoals vaker dit seizoen was een voorsprong niet besteed aan het vlaggenschip. Meteen na rust viel de gelijkmaker en vlak voor tijd ook nog de winnende treffer. Het vlaggenschip van de RVO mag zich nu opmaken voor de belangrijke wedstrijd aanstaande woensdag tegen Heerenveen/Emmen.
Scorebord:
2 – ADO Den Haag A1
1 – RVO FC Groningen A1 (Van Hezel)
0 – RVO FC Groningen B1
3 – Feyenoord B1
10 – RVO FC Groningen C1 (Bijl 3, Ademi 2, Spriensma 2, Moreno 2, Gerlofs)
De voetbalzaterdag zoals het gebeurde…
16.33: Een nederlaag dus van A1 in Den Haag. En opnieuw wordt een voorsprong in de tweede helft weggegeven. De Hagenaars maken zes minuten na rust gelijk en winnen vervolgens in de allerlaatste minuut. Een punt had er ingezeten maar echt grote kansen werd niet gecreeerd. Het wordt de komende weken erop of eronder. Woensdag om 18.15 uur is op Corpus een mooie maar ook cruciale wedstrijd tegen Heerenveen/Emmen. Laatsgenoemde ploeg won vandaag met 1-0 van PSV en is de FC nu gepasseerd op de ranglijst.
Dit was de voetbalzaterdag. Tot volgende week, dan is er een beperkt programma met wedstrijden van B1 en C2. Tot slot nog de mededeling dat straks enkele doelpunten ui het duel van C1 te bekijken zijn op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd. (http://www.youtube.com/fcjeugd)
16.24: Slechte berichten uit het westen van het land: A1 gaat met 2-1 onderuit bij ADO Den Haag A1.
16.06: In de Eerste Divisie A bij de C-junioren lijkt het kampioenschap een prooi te gaan worden voor AZ C1. De Alkmaarders winnen met 2-4 bij Elinkwijk terwijl achtervolger Ajax niet verder komt dan 0-0 tegen FC Zwolle. Het verschil is nu zes punten in het voordeel van AZ met nog vier duels te spelen.
16.03: Nog ongeveer een kwartier te spelen bij het duel van A1 bij ADO Den Haag. De tussenstand is 1-1.
15.55: Een nieuwtje uit Brabant waar de al bestaande Regionale Jeugdopleidng van Willem II en RKC volgend seizoen waarschijnlijk wordt uitgebereid met die van NAC Breda.
15.43: B1 verliest de thuiswedstrijd van Feyenoord B1 met 0-3. De thuisploeg lijkt de klap van voor de rust enigzins boven te komen en krijgt tweede goede kansen op een treffer. Rohhy Holder schiet de bal van dichtbij naast en even later kopt Paulo Francisco op de lat. Het fysiek veel sterkere Feyenoord beslist in de 72ste minuut definitief de wedstrijd en wint aldus eenvoudig.
15.40: In Den Haag is de tweede helft tussen A1 en ADO Den Haag A1 alweer aan de gang. De ploeg van trainer Paul Raveneau staat bij rust met 1-0 voor dankzij een treffer van Tiemen van Hezel in de derde minuut.
14.59: GVAV Rapiditas D1 heeft in de titelstrijd in de Tweede Divisie F punten verspeeld tegen GRC Groningen D1. Het wordt 1-1. RVO FC Groningen D2 en Emmen av D1 lijken dus om de titel te gaan strijden.
14.54: D1 heeft de uitwedstrijd bij FC Zwolle met 1-0 verloren. Ondanks dat de ploeg van trainer Hugo iets beter speelt dan de tegenstander weet het niet te scoren.
14.45: De eerste helft van B1 tegen Feyenoord B1 is voorbij. De Rotterdammers scoren in de 35ste en 36ste minuut en staan derhalve met 0-2 aan de leiding. Daarna raken de gasten ook nog de paal. De ploeg van trainer Moltmaker heeft nog geen kansen gehad.
13.56: De elf namen die starten voor B1 zijn bekend: Yannick Berends, Ardavazd Gazarjan, Jasper ter Horst, Lucas Bijker, Ron Janzen, Pandu Scholte Albers, Bryan Inge, Jesse Renken, Frederik Specken, Tigran Gazarjan en Robby Holder. Het duel tegen Feyenoord begint over een aantal minuten.
13.47: Nieuws uit het Brabantse land waar C2 1-1 gelijk heeft gespeeld tegen NAC Breda C2. Ondanks een overwicht en drie enorme kansen is het de thuisploeg die een verkeerde terugspeelbal van de ploeg van trainer Erik Muntendam goed afstraft. Pas tien minuten voor tijd komen de eerstejaars C-junioren op gelijke hoogte dankzij een treffer van Keziah Veendorp:
13.38: C1 behaalt een monsterzege door Houten C1 met 10-1 te verslaan. Na rust scoort Glenn Bijl een glaszuivere hattrick. Tussendoor maken ook de gasten nog een doelpunt. De tien wordt volgemaakt door tweemaal Davidson Spriensma en Firosan Ademi.
12.43: Het is rust bij de wedstrijd van C1 tegen Houten C1. Na een moeizaam begin blijkt de eerste treffer, een vrije trap van Thijs Gerlofs (16.), verlossend. Binnen vier minuten scoren de mannen van trainer Holband nog tweemaal. Via twee goals van Ramon Moreno wordt het 3-0. Firosan Ademi maakt in de 27ste minuut zijn veertiende seizoenstreffer en bepaalt daarmee de ruststand op 4-0. Het aantal tegendoelpunten van Houten dit seizoen staat nu op 96.
11.46: De strijd om de titel in de Tweede Divisie F is overigens nog lang niet beslist. D2 leek geruisloos kampioen te worden maar verloor deze week vijf punten en heeft nu in totaal acht verliespunten, net zo veel als Emmen av D1. Die ploeg heeft echter nog een karrenvracht wedstrijden in te halen en mag nog thuis spelen tegen RVO FC Groningen D2. Ook GVAV Rapiditas D1, met elf verliespunten, is terug in de titelrace.
11.35: Over ruim twintig minuten komt C1 in actie tegen hekkensluiter Houten. Trainer Grafton Holband stuurt de volgende elf spelers het veld in: Willem Bouwkamp, Davidson Spriensma, Erwin Niezemuller, Thijs Gerlofs, Roland Baas, Glenn Bijl, Youri Ploeger, Yoni Even-Zur, Firosan Ademi, Martin Kamstra en Ramon Moreno. De bank wordt bezet door Wieger Sietsma, Thijs Hateboer en Remco de Haas.
11.22: D2 verspeelt opnieuw punten. Na de midweekse nederlaag tegen GVAV Rapiditas D1 wordt nu in Leeuwarden met 0-0 gelijkgespeeld tegen SC Cambuur D2. In de tweede helft wordt een kopbal van Jannik Schoon van de lijn gehaald. Verder creeerde de ploeg van trainer Hoekstra te weinig om recht te hebben op een overwinning.
10.34: Een goedemorgen vanaf Corpus den Hoorn voor een volle voetbalzaterdag. Straks thuiswedstrijden van C1 (om 12.00 uur tegen Houten) en B1 (14.00 uur tegen Feyenoord). Uitduels zijn er voor de overige teams. Het leek droog te blijven maar de buienradar leert ons dat we ook deze zaterdag wel eens een paraplu nodig zouden kunnen hebben.
Om 10.00 uur is de wedstrijd van D2 tegen SC Cambuur in Leeuwarden gestart. De ruststand is 0-0. Het eerste half uur ging gelijk op met weinig kansen voor beide ploegen.