string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Corpus den Hoorn wordt waar visitekaartje’.

Dinsdag 16 september 2014 om 14:34

In de 496ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland deze week terug op de uitwedstrijd tegen Cambuur, kijkt hij vooruit naar het uitduel met FC Utrecht en gaat hij in op de ontwikkelingen op Sportpark Corpus den Hoorn.

“De forse 3-0 nederlaag in Leeuwarden van afgelopen zondag tegen Cambuur was voor alles en iedereen met een groen-wit hart een bittere pil. Trainers en spelers hadden er zich ook veel meer van voorgesteld. Zeker nadat de ploeg bij vertrek bij Euroborg nog enthousiast was uitgezwaaid door onze supporters, die niet bij deze wedstrijd in Leeuwarden aanwezig mochten zijn.”
“Wij hebben al eerder via diverse kanalen laten weten – onder meer via deze nieuwsbrief – dat ook dit jaar de verschillen in de Eredivisie minimaal zijn. We hoeven daarbij alleen nog maar te kijken naar de uitslagen tijdens de eerste vijf speelronden van dit seizoen. Het is de charme van de competitie: iedereen kan van iedereen winnen, spektakel gegarandeerd en spanning volop. Het publiek is de grote winnaar.”
Geen vanzelfsprekendheden
“Het betekent ook dat het invullen van het Toto-formulier geen vanzelfsprekendheden meer kent. En zeker van FC Groningen mag en kun je niet verwachten dat je elke wedstrijd in de Eredivisie zomaar even wint. Cambuur was afgelopen zondag de baas is eigen huis, zoals wij dat veertien dagen eerder waren tegen Ajax. Cambuur speelde een hele goede wedstrijd en heeft een goede ploeg. Dan moet je een sportieve verliezer zijn en de mensen in Leeuwarden feliciteren met hun prestatie.”
“Ons wacht komende zondag een nieuwe uitdaging met de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Het duel in Stadion Galgenwaard begint op het late aanvangstijdstip van 16.45 uur. Ook hier zullen we weer getest worden en gaan we zien hoe de ploeg reageert. Blijft overeind staan dat we tot nu toe al negen punten hebben gehaald, waarbij drie uitduels zitten, en we een stevige positie in het linkerrijtje hebben verworven. Na zondag hebben we er zes competitieduels opzitten, waarvan we er dan al vier buiten Euroborg hebben gespeeld.”
Corpus den Hoorn
“De afgelopen periode heeft de eerste selectie al geregeld op de nieuwe kunstgrasvelden van Sportpark Corpus den Hoorn getraind. Dat zal ook in de toekomst het geval zijn. Bezoekers aan het sportcomplex zullen zien dat de vorderingen van de renovatie van ‘Corpus’ – zoals het sportpark in de volksmond wordt genoemd – gestaag verlopen. Sinds gisteren (maandag – red.) zijn de drie nieuw aangelegde natuurgrasvelden ingezaaid. Het komende jaar moeten de velden gaan rijpen. De bedoeling is dat alle teams – dus ook onze eerste selectie en B-kern – vanaf het seizoen 2015/2016 gaan trainen op Corpus den Hoorn.”
“Ook andere aanleg- en renovatiewerkzaamheden zorgen er zo langzamerhand voor dat het sportcomplex straks een waar visitekaartje wordt voor de club. Een lang gekoesterde wens gaat dan in vervulling om met alle teams onder één dak op één en dezelfde locatie in de stad te trainen. Toen de eerste selectie afgelopen zaterdag op het kunstgrasveld aan de voorzijde van het sportpark trainde en tegelijkertijd op het veld ernaast FC Groningen D1 speelde tegen de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen, kon je al een échte voetbalsfeer op Corpus proeven.”
Clinic
“Morgenmiddag (woensdag – red.) organiseert FC Groningen bij convenantpartner Achilles 1894 uit Assen een jeugdclinic. De E- en D-pupillen van de vereniging worden getraind door clinic-organisator Egge Knol en hij wordt daarbij geassisteerd door de eerste selectiespelers Rasmus Lindgren en Maikel Kieftenbeld. De clinic start om 17.30 uur op sportpark Marsdijk in Assen.”
Aftrapbijeenkomst
“Op maandag 29 september wordt de jaarlijkse aftrapbijeenkomst georganiseerd voor bestuursleden van de 194 verenigingen, aangesloten bij het Amateurconvenant van FC Groningen. Het programma van de bijeenkomst staat in het teken van kennisdeling. Sprekers die avond zijn onder anderen Berend Rubingh, adviseur bij het bedrijf Manage to Manage en cursusleider bij de KNVB, en ondergetekende. Bestuursleden van de convenantpartners, die interesse hebben om deze avond bij te wonen, kunnen zich tot maandag 22 september opgeven via onderstaande link.”
‘Een feest van herkenning’
“Met de mededeling dat aanstaande maandag, 22 september, in Euroborg een feestelijke jubileumavond wordt gehouden ter ere van tien jaar Hattrick’s Club onder de uitnodigende titel ‘Een feest van herkenning’, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’