Contract voor Opleidingsspeler Bjorn Meijer

3 september 2021

Bjorn Meijer heeft zijn eerste profcontract getekend bij FC Groningen. De 18-jarige linkerflankspeler uit de Opleiding van de Trots van het Noorden tekent een overeenkomst voor twee seizoenen, met een optie op nog een jaar. Meijer begon met voetballen bij amateurvereniging VV Helpman in Groningen.

20210902BJORNMEIJER018

Bjorn Meijer is via VV Helpman in de Opleiding van FC Groningen terechtgekomen. De linksbenige Meijer doorliep alle jeugdteams vanaf FC Groningen onder-12 en werd in 2019 met onder-17 zelfs landskampioen. De vleugelspeler werd in 2021 uitgeroepen tot Best Western Strijder van het Jaar binnen de Opleiding van de club.
 
De jongeling heeft zich ook al mogen laten zien in het eerste elftal van FC Groningen. Meijer debuteerde afgelopen seizoen in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, op 16 mei 2021. Na deze invalbeurt heeft hoofdtrainer Danny Buijs in het nog prille Eredivisieseizoen 2021/2022 al twee keer een beroep gedaan op de vleugelverdediger uit de Opleiding. 

20210902BJORNMEIJER013

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus complimenteert Meijer met zijn eerste profcontract. “Graag wil ik hem daarmee van harte feliciteren. Bjorn speelt al jaren in de Opleiding van de club en heeft zich doorlopend ontwikkeld. In het voetbal weet iedereen dat de laatste stap naar de eerste selectie een grote is. Dat vraagt arbeid, focus en toewijding. Bjorn heeft goed in de gaten wat er wordt gevraagd en is leergierig. Hij neemt alle middelen die hij bij FC Groningen door specialisten krijgt aangereikt om beter te worden tot zich."

"Bjorn is een speler met het FC Groningen-DNA. Het feit dat de technische staf van de eerste selectie al regelmatig een beroep op hem heeft gedaan, geeft aan dat wij de potentie zien en geloven dat Bjorn in Euroborg kan spelen. Met het vertrek van Gudmundsson en Poll zullen de kansen voor Bjorn op speeltijd in het eerste nog verder toenemen. Met dit mooie contract op zak als beloning en stimulans kan Bjorn verder werken aan zijn ontwikkeling. Wij wensen hem daarbij alle succes!”

Laatste nieuws