string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Contract Matthijs niet verlengd.

Maandag 26 januari 2009 om 14:02

FC Groningen heeft besloten het aflopende contract van Paul Matthijs niet te verlengen. De 32-jarige middenvelder en aanvoerder speelt, met uitzondering van één seizoen, al vanaf 1992 bij de Trots van het Noorden. Matthijs heeft bijna driehonderd officiële wedstrijden namens FC Groningen achter zijn naam staan.

De leiding van FC Groningen realiseert zich welke staat van dienst Matthijs heeft en welke waarde hij tot nu toe heeft gehad voor de club. Manager technische zaken Henk Veldmate spreekt dan ook van een lastige boodschap. “In het geval van Matthijs spreek je niet van een zakelijk besluit. Paul heeft grote verdienste gehad voor de club en hoe hij momenteel met zijn positie binnen de selectie van FC Groningen omgaat, verdient ook een groot compliment. Wij hebben onze beslissing vooral op basis van voetbaltechnische argumenten genomen.”
Verdedigende middenvelder
Veldmate licht verder toe: “Wij vinden dat Matthijs het beste tot zijn recht komt op de positie van verdedigende middenvelder. Als je kijkt naar de samenstelling van de groep, dan hebben wij die positie met Danny Holla en Oluwafemi Ajilore goed bezet en ook naar volgend seizoen toe al op die manier ingevuld. Wij denken daarom dat Paul niet aan veel speelminuten zal toekomen en dan is het voor beide partijen wenselijk om naar een betere invulling te zoeken.”

Klik hier voor een overzicht van de 290 officiële wedstrijden van Paul Matthijs.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’