string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Contract Koopmans niet verlengd.

Vrijdag 30 januari 2009 om 12:36

Het contract met doelman Gijs Koopmans wordt aan het einde van het lopende seizoen niet verlengd. De doelman doorliep sinds 1998 de jeugdopleiding en werd dit seizoen als derde doelman aan de eerste selectie toegevoegd.

Technisch manager Henk Veldmate: “Gijs Koopmans heeft bij ons de hele jeugdopleiding doorlopen en is sinds vier jaar doelman bij de Beloften. Dit jaar is hij aangesloten bij de eerste selectie. Het is voor zijn ontwikkeling nu het beste om op eigen benen te staan. Een logische stap zou kunnen zijn als doelman in de Jupiler League de concurrentie aan te gaan. Dat Gijs FC Groningen moet verlaten, heeft niets met ontevredenheid te maken. Hij heeft zich als prof uitstekend ontwikkeld en is toe aan een volgende stap.

In 1998 kwam Koopmans op twaalfjarige leeftijd bij de C1 van FC Groningen. In ruim een decennium vierde hij diverse kampioenschappen met de jeugd en de Beloften. “Het is voor mij het einde van een tijdperk. Ik heb het bij de FC ontzettend naar mijn zin gehad. In al die jaren heb ik heel veel moois meegemaakt. Het enige dat tot dusver nog ontbreekt, is mijn officiële debuut in het eerste elftal. Maar misschien komt dat nog, want laten we niet vergeten dat ik het komende halfjaar nog voor de boeg heb.”

“Dat de club me geen nieuw contract aanbiedt, vind ik begrijpelijk. Voor mezelf had ik ook al de keuze gemaakt niet nog een seizoen als derde doelman door te gaan. Ik ga me de komende periode samen met mijn zaakwaarnemer Edwin Olde Riekerink rustig buigen over mijn voetbaltoekomst. Daarnaast wil ik in de komende twee jaar graag mijn studie accountancy afronden. Daar is me ook veel aan gelegen. Of dat te combineren is met profvoetbal, zal moeten blijken. Ook daar ga ik rustig over nadenken.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’