string(9) "claudebot"

Concept programma Eredivisie in Zeist besproken.

Donderdag 07 juni 2012 om 15:36

Vanmiddag vindt in Zeist overleg plaats over de speeldagen en aanvangstijden van de 306 duels in de Eredivisie seizoen 2012/2013. Uit het conceptschema valt op te maken dat FC Groningen waarschijnlijk start met een uitwedstrijd tegen FC Twente op zondag 12 augustus.

Na de uitwedstrijd in de eerste speelronde zal FC Groningen op zondag 19 augustus waarschijnlijk een thuiswedstrijd spelen tegen promovendus Willem II. In de laatste speelronde op zondag 12 mei 2013 wordt thuis gespeeld tegen Ajax.
Vanmiddag vindt in Zeist een overleg van alle clubs plaats over eventuele knelpunten of wensen tot aanpassingen in het conceptschema. De voetbalbond KNVB gebruikt vrijdag om deze aanpassingen door te voeren in het schema en publiceert maandag 11 juni het definitieve schema.
Nieuw in de opzet is het ontbreken van de aanvangstijden van de duels na de winterstop die op maandag 24 december aanvangt. Uiterlijk vrijdag 7 december wordt duidelijk welke van de zeven Nederlandse deelnemers zullen ‘overwinteren’. In de week van 17 december zal vervolgens het speelschema worden gepubliceerd voor de speelrondes 19 tot en met 32.
In de laatste twee speelrondes zullen alle duels op hetzelfde tijdstip worden gespeeld. Door in december pas definitief de speeldag en aanvangstijd vast te stellen, wordt voorkomen dat er in de maand december nog vele wijzingen moeten worden doorgevoerd. Komend seizoen worden alle 34 speelrondes in de weekeinden afgewerkt en is geen midweeks programma nodig.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus