Concept: FC start uit bij Vitesse, daarna thuis tegen Willem II

12 juni 2018

De KNVB heeft het conceptprogramma Eredivisie seizoen 2018/2019 bekend gemaakt. In de voorlopige opzet begint FC Groningen de nieuwe competitie met een uitwedstrijd tegen Vitesse op zondag 12 augustus. Vijf dagen later, op vrijdag 17 augustus, staat het eerste thuisduel op de rol. Tegenstander in het Noordlease Stadion is dan Willem II.

FC Groningen speelt in het voorgestelde competitieschema 11 keer thuis op zondagmiddag. Drie maal treedt de Trots van het Noorden aan op zaterdagavond, twee keer op vrijdagavond en één keer is er een thuisduel tijdens een doordeweekse speelronde.
Het Eredivisieseizoen 2018/2019 gaat op vrijdag 10 augustus van start met de wedstrijd PEC Zwolle - sc Heerenveen.
 
Nieuw
Nieuw is dat op verzoek van FOX Sports en de ECV de aanvangstijd van de eerste zondag-wedstrijd is verplaatst van 12.30 uur naar 12.15 uur. Dit heeft te maken met de invoering van de Video Assistant Referee (VAR), komend seizoen. Door beoordelingen van spelsituaties door de VAR kunnen wedstrijden uitlopen en is het om die reden gewenst dat er meer tijd zit tussen het einde van de eerste zondag-wedstrijd en de start van het volgende duel om 14.30 uur.
 
Bespreken
Vanmiddag, dinsdag 12 juni, treffen de clubs elkaar in Zeist om daar het conceptprogramma te bespreken. Dit kan nog leiden tot verschuivingen, nadat de wedstrijddagen en aanvangstijden zijn besproken.

Hier is het voorlopige Eredivisieschema seizoen 2018/2019 te bekijken.

Laatste nieuws