Concept competitieprogramma, FC start thuis tegen PSV

22 juli 2020 / vandaag

De KNVB heeft woensdagochtend 22 juli het concept competitieprogramma voor het seizoen 2020/2021 gecommuniceerd. FC Groningen start de competitie op zondag 13 september om 16.45 uur met een kraker tegen PSV. Een week later gaat de Trots van het Noorden op bezoek bij ADO Den Haag. De clubs komen later vanmiddag in Zeist bij elkaar om het programma te bespreken. 

FC Groningen zal tijdens het overleg in Zeist de nodige punten benoemen. Zo valt het de Trots van het Noorden in negatieve zin op dat het de eerste twee thuiswedstrijden tegen topploegen PSV en Ajax speelt. Twee wedstrijden waarbij FC Groningen normaal gesproken mag rekenen op een uitverkocht stadion. De kans is vanwege de huidige situatie rondom het coronavirus kleiner dat er tijdens deze krakers veel supporters aanwezig mogen zijn en dat vindt de club oneerlijk richting haar supporters. Daarnaast valt op dat FC Groningen in het voorlopige Eredivisieprogramma slechts drie thuiswedstrijden op het favoriete tijdstip zondagmiddag om 14.30 uur speelt.
 
Het speelschema is tot speelronde 22 - in het eerste weekend van februari 2021 - ingevuld met tijd en speeldag. Voor de overige speelrondes zijn de wedstrijden al wel bepaald, maar moet zowel tijd als datum nog worden vastgesteld. Hierover wordt uiterlijk in de derde week van december besloten.
                                                                                                                                                                                 
Nieuwe speeltijd
Twee jaar geleden is een veranderagenda vastgesteld waarbij is besloten over te gaan tot twee directe degradanten in de Eredivisie en het later instromen van Europees spelende ploegen in het bekertoernooi. FOX Sports kon daardoor minder wedstrijden uitzenden en wilde compensatie daarvoor in de vorm van een nieuw tijdslot.
 
Algemeen directeur van FC Groningen Wouter Gudde hierover: “FOX Sports staat contractueel in haar recht alleen wilde oorspronkelijk op zondagavond om 20.00 uur spelen. Een tijdstip waar FC Groningen en meerdere Eredivisieclubs fel op tegen waren. Nu is er gekozen voor zaterdagmiddag 16.30 uur, het gaat hier in eerste instantie om een proef die later wordt geëvalueerd. We zijn in ieder geval blij dat er niet op zondag 20.00 uur wordt gespeeld zodat we meerdere doelgroepen onder wie kinderen niet uitsluiten.” Iedere club speelt dit seizoen één thuiswedstrijd op dit nieuwe tijdstip.
 
Een andere wijziging voor het seizoen 2020/2021 betreft de play-offs. Zowel de finale als de halve finales in de strijd Europees voetbal worden in slechts één wedstrijd beslist. Zoals vermeld komen de clubs vanmiddag bijeen in Zeist om het conceptprogramma te bespreken en zal binnen enkele dagen het definitieve programma bekend worden gemaakt. 

Bekijk hier het conceptprogramma van de Eredivisie.

200308EOA9929
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws