string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Competitieschema: FC Groningen dertien keer thuis op zondagmiddag.

Woensdag 19 juni 2013 om 17:31

De KNVB heeft vandaag ( woensdag – red.) het definitieve competitieschema voor het seizoen 2013/2014 bekend gemaakt. Van de zeventien thuisduels speelt FC Groningen dertien keer op de voorkeursdag; de zondagmiddag. Tien van die dertien keer begint de wedstrijd in Euroborg bovendien op het favoriete tijdstip van 14.30 uur.

FC Groningen start het nieuwe seizoen op zaterdag 3 augustus met een uitwedstrijd tegen N.E.C. om 19.45 uur in Nijmegen. In speelronde 2 speelt de ploeg van trainer Erwin van de Looi op zondag 11 augustus om 14.30 uur de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen FC Utrecht. Het tweede thuisduel volgt op zondag 1 september om 12.30 uur. Dan is regerend landskampioen Ajax de tegenstander in Euroborg.
In speelronde 10 staat de thuiswedstrijd tegen PSV op zaterdagavond 19 oktober geprogrammeerd. Indien PSV zich niet kwalificeert voor de Champions League en uit gaat komen in de Europa League, dan wordt ook dit thuisduel verplaatst naar de zondagmiddag.
Verheugd
Algemeen directeur Hans Nijland reageert verheugd op het competitieschema: “Als je van de zeventien thuiswedstrijden dertien keer mag aantreden op je favoriete speeldag, dan is dat veel. Zeker als je bedenkt dat je als club geacht wordt minimaal één keer op vrijdagavond te spelen en de laatste speelronde van de Eredivisie collectief op zaterdagavond 3 mei wordt gespeeld, dit in verband met de nationale dodenherdenking op zondag 4 mei. Al met al wijkt het competitieprogramma dus wat onze thuiswedstrijden betreft maar twee keer af van onze voorkeursdag en dat is een mooi resultaat voor onze supporters.”
Voordeel
Bijkomend voordeel van de nu geplande competitiestart is dat FC Groningen tijdens de zomervakantie slechts één keer thuis speelt en seizoenkaarthouders dus mogelijk maximaal één duel om die reden hoeven te missen. De eerst twee thuiswedstrijden in de Eredivisie zijn dus tegen respectievelijk FC Utrecht en Ajax. Dit zijn twee aantrekkelijke tegenstanders en supporters die verzekerd willen zijn van een plaatsbewijs, maar nog geen seizoenkaart hebben, wordt aangeraden minimaal een clubcard aan te schaffen zodat zij voorrang hebben bij de losse kaartverkoop. Bij de aanschaf van een seizoenkaart is een mooie plek bij alle competitiewedstrijden in Euroborg vanzelfsprekend verzekerd.
Kijk voor het volledige speelschema van FC Groningen in de Eredivisie seizoen 2013/2014 op:

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’