Competitieprogramma definitief gemaakt

24 juli 2020

De KNVB heeft het competitieprogramma voor het seizoen 2020/2021 definitief gemaakt. Hoewel FC Groningen sterk heeft geageerd tegen het conceptprogramma – zoals dat de afgelopen week aan de clubs werd gepresenteerd – heeft de Trots van het Noorden geen gehoor gevonden in Zeist.

FC Groningen start de Eredivisie op zondag 13 september om 16.45 uur met een kraker tegen PSV. De eerst daarop volgende competitiewedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion is tegen Ajax, op zondag 4 oktober om 12.15 uur.
 
Zwaar teleurgesteld
De Trots van het Noorden heeft geen enkel bezwaar vanuit sportief oogpunt dat beide topduels direct op het programma staan in Groningen, maar is met name zwaar teleurgesteld omdat er in die fase nog geen perspectief is dat er meer supporters aanwezig kunnen zijn bij deze top-affiches. FC Groningen heeft stevig ingezet op het uit elkaar trekken van de twee topwedstrijden, omdat in een later stadium mogelijk meer toeschouwers aanwezig kunnen zijn in het Hitachi Capital Mobility Stadion.
 
“We hebben alle middelen aangegrepen om bij de KNVB voor elkaar te krijgen dat één van de twee topwedstrijden later in de eerste seizoenshelft op het programma zou komen te staan”, vertelt algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen. “We hebben helaas alleen begrip gevonden, maar geen succes geboekt. Volgens de KNVB was het niet mogelijk het programma aan te passen, omdat men perse alle topwedstrijden in de tweede seizoenshelft wilde programmeren. Dat snappen we, maar het treft onze supporters nu in onze ogen onredelijk hard en dat is moeilijk verteerbaar.”
 
Doekje voor het bloeden
De weg naar Zeist heeft een doekje voor het bloeden opgeleverd. De topwedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion tegen Feyenoord is op zondag 7 februari vastgesteld op het favoriete voetbaltijdstip van 14.30 uur. Aanvankelijk stond de aftrap voor dit Eredivisieduel om 12.15 uur in de planning.
 
Het speelschema is tot speelronde 22 - in het eerste weekend van februari 2021 - ingevuld met tijd en speeldag. Voor de overige speelrondes zijn de wedstrijden al wel bepaald, maar moet zowel tijd als datum nog worden vastgesteld. Hierover wordt uiterlijk in de derde week van december besloten.
 
Eredivisie-programma
Bekijk hier het Eredivisie-programma seizoen 2020/2021.

speelschema2021
Gasterra

Laatste nieuws