string(9) "claudebot"

Commissie van beroep houdt vast aan geldboete voor FC.

Dinsdag 06 mei 2014 om 15:30

De commissie van beroep heeft FC Groningen een boete op van 10.000 euro opgelegd, waarvan 5.000 euro voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De reden hiervoor is dat de Trots van het Noorden volgens de KNVB geen speelklaar veld had voor de thuiswedstrijd tegen FC Twente op 26 januari van dit jaar.

Vanwege onder meer hevige sneeuwval in dat weekend was het veld in Euroborg voor de competitiewedstrijd FC Groningen – FC Twente moeilijk bespeelbaar geworden. De club ging er ondanks de omstandigheden lange tijd vanuit dat het een bespeelbaar veld zou afleveren en dat de wedstrijd gewoon doorgang kon vinden. Hieraan was in het bewuste januari-weekend zaterdagavond en de gehele zondag tot aan de wedstrijd met man en macht gewerkt.
Uiteindelijk besloot scheidsrechter Richard Liesveld rond 13.15 uur de wedstrijd af te gelasten, omdat volgens hem de veiligheid van de spelers in het geding was.
Schikkingsvoorstel
De aanklager betaald voetbal stuurde FC Groningen vanwege de afgelasting een schikkingsvoorstel met een boete van 20.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. FC Groningen toonde zich hierover zeer verbolgen, omdat er volgens de club sprake was van overmacht. Het schikkingsvoorstel werd dan ook resoluut verworpen. De zaak werd voorgelegd aan de tuchtcommissie van de KNVB en die kwam tot een zelfde sanctie. Hiertegen ging FC Groningen vervolgens in beroep.
Halvering
Nu komt de commissie van beroep tot een halvering van de boete. Volgens de KNVB komt dit omdat de commissie van beroep de inspanningen van FC Groningen om het veld op tijd speelklaar te krijgen zwaarder laat meewegen in de strafmaat, dan eerder het geval was bij de aanklager betaald voetbal en de tuchtcommissie.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’