string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Colombiaanse spits Ramos niet naar Groningen.

Maandag 24 augustus 2009 om 17:25

FC Groningen heeft afgezien van het aantrekken van Adrián Ramos. Een delegatie van de club was afgelopen weekend in Colombia, maar de spits kon tijdens de bekeken wedstrijd niet overtuigen. De club gaat zich de komende dagen beraden over mogelijke andere opties.

Algemeen directeur Hans Nijland en technisch manager Henk Veldmate waren met een positief beeld afgereisd naar Zuid-Amerika. FC Groningen is sinds het vertrek van Marcus Berg naar HSV op zoek naar aanvallende versterking. De club heeft zich in de zoektocht naar een spits echter steeds op het standpunt gesteld dat een eventueel aan te trekken speler een directe versterking voor de selectie van trainer Ron Jans dient te zijn. Ramos was een belangrijke kandidaat.
Positief beeld
Veldmate licht vanuit Colombia het traject dat is bewandeld toe. “Wij zijn op pad gegaan met een positief beeld van de speler. Dat was tot stand gekomen op basis van scoutingsrapporten, informatie uit ons netwerk, DVD’s en de status van de speler. Ramos is Colombiaans international en heeft aangetoond doelpunten te kunnen maken. Dit alles bij elkaar opgeteld, maakte dat hij een serieuze optie was.”
Uitstekend
De ontvangst en het verblijf in Bogota verliep uitstekend en nog voor de wedstrijd bereikte de Groningse delegatie al een akkoord met de club van Ramos, America de Cali. Hiermee was een bedrag van anderhalf miljoen euro gemoeid. Voorwaarde was wel dat de spits het positieve sportieve beeld zou bevestigen in de wedstrijd Chico – America de Cali. Dat gebeurde ondanks een treffer van Ramosniet.
Veldmate: “Zakelijk gezien was alles voor elkaar, maar helaas werd het spel van Ramos niet wat we ervan hadden gehoopt. Hij was passief en had weinig initiatief. We hebben altijd tegen elkaar gezegd dat we pas een spits aantrekken van wie we volledig overtuigd zouden zijn. Dat is Ramos niet. En dus gaat het niet door.”
Andere opties
De club heeft tot en met het weekeinde de tijd over te schakelen op andere opties. “We gaan ons nu beraden. Ook voor ons is het een teleurstelling dat Ramos niet de speler is op wie we hadden gehoopt”, zegt Veldmate. “Vanwege het tijdsverschil met Nederland is deze situatie voor ons nog vers en we zullen de komende dagen nodig hebben om in kaart te brengen wat we nog kunnen doen. Maar we moeten ook heel eerlijk zijn: het was al een lastige klus en dat is er nu niet makkelijker op geworden.”
Algemeen directeur Hans Nijland hecht eraan te melden dat vanwege het tijdsverschil met Nederland de communicatie wat lastig was en dat dit de reden is voor de latere berichtgeving op deze website.

Gerelateerd nieuws.

21 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard