string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Collecte levert bijna achtduizend euro op voor Make-A-Wish.

Dinsdag 20 december 2011 om 14:48

In de 360ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de laatste wedstrijd van 2011, die volledig in het teken stond van Make-A-Wish Nederland en kondigt hij een persconferentie aan in Euroborg met Arjen Robben.

“We hebben een mooie zaterdagavond beleefd en door de verdiende 1-0 thuisoverwinning op FC Utrecht hebben we het kalenderjaar 2011 goed afgesloten. Dat gold gistermiddag (maandag – red.) eveneens voor Jong FC Groningen. De ploeg van trainer Dick Lukkien plaatste zich ten koste van Jong VVV-Venlo voor de halve finales van het bekertoernooi voor Beloften. In die halve eindstrijd lootte Jong FC een uitduel met Jong Ajax. Deze wedstrijd wordt op maandag 20 februari 2012 gespeeld in Amsterdam.”
Nieuwe naam
“Zaterdagavond stond volledig in het teken van Make-A-Wish Nederland, per 1 januari 2012 de nieuwe naam van onze maatschappelijk partner Doe Een Wens Stichting Nederland. Middels allerlei berichtgeving via diverse mediakanalen hebben wij ruim de aandacht weten te vestigen op deze naamswijziging én tegelijkertijd hebben we geld weten te genereren voor dit goede doel om op die manier vlak voor de feestdagen nog de allerliefste wens van vier ernstig zieke kinderen te vervullen.”
“Voor de wedstrijd was er een live optreden van zangeres Madelief op het veld van Euroborg. Zij is zelf een zogenaamd ‘wenskind’ van Make-A-Wish en zij voerde hierover een kort gesprek met Jacques d’Ancona, ambassadeur van de stichting.”
Collecte
“Tevens werd er bij de ingangen van het stadion gecollecteerd voor Make-A-Wish. In totaal leverde dat 6.800 euro op. Daar kwam nog eens 1.000 euro bovenop, bijeen gebracht door de Supportersvereniging FC Groningen. Een prachtige bijdrage van onze supporters! Een totaal stand van de actie voor Make-A-Wish kan nog niet worden gegeven, want zowel het doneren als de online veiling van de unieke wedstrijdshirts staan nog open. Iedereen die voor het einde van deze week vijftig euro of meer stort op het speciale rekeningnummer 29.02.24.675 (t.n.v. FC Groningen in de Maatschappij – red.), dingt mee naar één van de vier exclusieve prijzen.”
Prijzen
“Een VIP-arrangement voor vier personen bij één van de vier deelnemende topsportclubs binnen het samenwerkingsverband Groningen Topsport, te weten de basketballers van GasTerra Flames, volleybalclub Abiant/Lycurgus en de korfballers van Nic./Alfa College. Een exclusief gesigneerd wedstrijdshirt van één van de vier deelnemende topsportclubs. De wedstrijdbal van FC Groningen – FC Utrecht, opgemaakt als bokaal in een speciale glazen kubus en een plaats aan een exclusieve tafel met gerenommeerde gasten tijdens de benefietavond voor Make-A-Wish Nederland op maandag 2 april 2012.”
Online veiling
“Belangrijk voor de eindstand van de actie is, zoals gezegd, de online veiling van de gesigneerde wedstrijdshirts van afgelopen zaterdag met op de voor- en achterzijde het logo van Make-A-Wish. Op deze collector items kan tot en met dinsdag 27 december worden geboden via www.onlineveilingmeester.nl. Speciaal voor het Eredivisieduel met FC Utrecht hebben hoofdsponsor Essent en rugsponsor Energy Valley Topclub hun uitingen op het shirt van FC Groningen beschikbaar gesteld voor het goede doel. Een groots gebaar.”
Activiteiten
“Ook deze week staan er nog de nodige activiteiten op het programma. Vanmiddag (dinsdag –red.) bezoekt salesmanager Geert Kuiper de eindejaarsbijeenkomst van sponsorrelatie Algemeen Belang. Vanavond zal ondergetekende spreken tijdens een bijeenkomst van Van Lanschot Bankiers in Landgoed De Coendersborg in Groningen.”
Arjen Robben
“Morgenmiddag (woensdag – red.) staat er een bijzondere persconferentie gepland in Euroborg. Hierbij is Arjen Robben betrokken en de international uit Bedum, die zijn jeugdopleiding bij FC Groningen genoot, komt hiervoor speciaal over naar Groningen. Wat de rol van Robben zal zijn tijdens de persconferentie houden we nog even voor ons. Morgenmiddag berichten we hierover uiteraard via deze website. Ook zal een tweet verschijnen via ons Twitter-kanaal twitter.com/jdnijland. Wij hebben inmiddels al meer dan vijfduizend volgers via dit account.”
Kerstbijeenkomst
“Op het einde van de middag houdt FC Groningen de kerstbijeenkomst voor het personeel. Om die reden zal woensdagmiddag de Supportersbalie vanaf 16.00 uur gesloten zijn. Vrijdagavond wordt in het Fluks Hoes in Euroborg het kerstfeest gehouden voor de vrijwilligers en uiteraard zal hierbij ook een afvaardiging van FC Groningen aanwezig zijn.”
FC Groningen Journaal
“Deze week wordt de kerstuitgave van het FC Groningen Journaal verspreid. De huis-aan-huis krant verschijnt in zes verschillende edities – Groningen/Hoogkerk/Haren/Ameland, Assen, Hoogezand, Noordenveld, Stadskanaal en Winsum – met een totale oplage van meer dan 300.000 exemplaren. In de kerstuitgave zijn onder meer interviews te lezen met trainer Pieter Huistra, clubtopscorer David Texeira en zijn landgenoot en vriend Matias Jones, Leandro Bacuna en Koen van de Laak. De poster is dit keer een grote speciaal gemaakte kerstfoto van clubmascotte Groby.”
‘Groninger van het Jaar’
“Teammanager Theo Huizinga is één van de genomineerden in de strijd voor de titel ‘Groninger van het Jaar’. Huizinga is al 35 jaar betrokken bij de club en enkele weken geleden heeft hij aangegeven aan zijn laatste seizoen als teammanager bezig te zijn. De verkiezing van ‘Groninger van het Jaar’ wordt jaarlijks georganiseerd door RTV Noord. De verkiezing vindt plaats via internet. Tot donderdag 29 december kan er via rtvnoord.nl worden gestemd. Een dag later maakt RTV Noord bekend wie de winnaar van 2011 is geworden.”
“Op vrijdag 30 december organiseert Fier4Grunn, één van onze maatschappelijke projecten, een voetbaltoernooi bij vv Hoogezand.”
Preventief veiligheidsdiensten
“Onze dochteronderneming Preventief veiligheidsdiensten heeft twee nieuwe opdrachten weten te verwerven. Zo gaat Preventief nog een extra Albert Heijn filiaal in de stad beveiligen. Naast AH Paddepoel, AH Korenbeurs en AH Eikenlaan is Preventief met ingang van het nieuwe jaar ook te vinden in AH Oude Ebbingestraat. Tevens gaat Preventief in 2012 dagelijks beveiligingswerkzaamheden verrichten bij Winkelcentrum Lewenborg.”
Fijne feestdagen
“FC Groningen is vanwege de feestdagen gesloten vanaf zaterdag 24 december tot en met zondag 8 januari. Vanaf maandag 9 januari is de Supportersbalie weer geopend. Op dinsdag 10 januari verschijnt de eerste nieuwsbrief van 2012 weer. Vanaf deze plaats wensen wij u fijne feestdagen en een gezond en sportief 2012!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’