Collecte Kids United levert €6.200 op voor Stichting Breath

5 april 2022

De collecte van Kids United – voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ajax – heeft zaterdag €6.200,- opgeleverd. Het totale bedrag werd door Kids United gedoneerd aan Stichting Breath Care for Kids. Deze stichting zet zich onder meer in voor straatkinderen in het door oorlog getroffen Oekraïne. Voormalig FC’er Evgeniy Levchenko is bestuurslid van de stichting. 

Kids United – het sinds 2011 geadopteerde G-team van FC Groningen – heeft jaarlijks het recht om bij één van de thuiswedstrijden te collecteren. Door middel van giften en sponsoring kan Kids United ruim 130 voetballende leden met een beperking geheel contributievrij van hun favoriete sport laten genieten.
 
Dit jaar besloten oprichters van Kids United Onno en Margriet Kukler het gehele bedrag dat zou worden opgehaald te doneren aan Stichting Breath. Dit om kinderen in het door oorlog getroffen Oekraïne te steunen en een hart onder de riem te steken.
 
“We vinden dat iedereen moet kunnen sporten en dat mag niet van geld afhangen,” zegt Onno Kukler. “Daarom zijn wij contributievrij en hebben we jaarlijks het recht om voorafgaand aan een wedstrijd van de FC te collecteren. Wat er momenteel gebeurt in Oekraïne is vreselijk en voor jezelf collecteren voelde niet goed. We moesten iets doen en hebben ervoor gekozen de stichting te steunen waar oud-FC’er Evgeniy Levchenko bij betrokken is.”
 
In Euroborg werd in totaal ruim €5.000 in de donatiebussen gestopt. Online via de QR-code kwam daar nog eens bijna €1.200 bij. Hierdoor is het totaal bedrag op €6.200 euro uitgekomen. Alle supporters die hebben gedoneerd, hartelijk dank voor jullie bijdrage. Speciale dank gaat uit naar de prachtige geste van Kids United.

Kids United1

Laatste nieuws