Clubtopscorer Strand Larsen tegenover Giakoumakis

2 april 2021

Na een interlandperiode wordt de Eredivisie komend weekend hervat. FC Groningen trapt morgenavond, zaterdag 3 april, speelronde 28 in gang tegen VVV-Venlo. Het duel in de Koel begint om 18.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. Het treffen in Limburg is ook een confrontatie tussen de spitsen Georgios Giakoumakis, de topscorer van de Eredivisie, en Jørgen Strand Larsen. De clubtopscorer van FC Groningen keert na een blessure terug in de wedstrijdselectie van hoofdtrainer Danny Buijs.

Strand Larsen liet in overleg met FC Groningen en de Noorse voetbalbond een uitnodiging voor de afgelopen interlandperiode liggen om zich volledig te kunnen richten op zijn herstel, na een tegen Fortuna Sittard opgelopen enkelblessure. Dat lijkt een verstandige keuze te zijn geweest want de herstelperiode heeft de Noorse spits goed gedaan, waardoor Danny Buijs zaterdagavond weer een beroep kan doen op de clubtopscorer van de Trots van het Noorden.

FC-internationals
De FC-internationals die wel op pad gingen, zijn goed teruggekeerd bij de club. Ko Itakura speelde voor de Olympische ploeg van Japan, was aanvoerder en scoorde zelfs twee keer. Damil Dankerlui en Tomas Suslov maakten hun basisdebuut, voor respectievelijk Suriname en Slowakije.

Tegen VVV-Venlo heeft Buijs voor het eerst sinds lange tijd weer ruime keuze voor zijn basiselftal. Alle selectiespelers staan op het trainingsveld, waarbij alleen Arjen Robben en Ramon Pascal Lundqvist nog niet inzetbaar zijn. Het duo werkt een eigen programma af, waarbij Robben al regelmatig aansluit bij delen van de groepstrainingen.

Bekijk hier de voorbeschouwing met Danny Buijs voor het uitduel met VVV-Venlo.

Laatste nieuws