Clubs zeggen ‘nee’ tegen 1/3 bezetting stadions

25 januari 2022

De KNVB, Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie CV hebben aan het kabinet laten weten ‘nee’ te zeggen tegen 1/3 bezetting van de stadions. Ook het Supporterscollectief heeft zich achter dit statement geschaard.

Volgens het betaald voetbal is het een voorstel zonder perspectief. Het is volgens de clubs, KNVB en ECV niet uit te leggen aan de supporters, het vergroot de onrust onder de achterban alleen maar en bovendien kost het de clubs weer handen vol met geld.

Het betaald voetbal zegt zich constructief op te stellen en te willen meedenken in oplossingen. Voor de clubs is het alleen acceptabel om met 1/3 bezetting in de stadions te beginnen als er vanaf vrijdag 4 februari kan worden doorgeschakeld naar minimaal 2/3 bezetting. “Dat kunnen wij veilig en verantwoord organiseren. Met alles wat daarbij hoort. En van daaruit snel toewerken naar volle stadions. Wij gaan ervanuit dat het kabinet gehoor geeft aan deze oproep,” luidt het statement.

Algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen voegt hieraan toe: “Als na de persconferentie blijkt dat het kabinet hieraan geen gehoor geeft, dan zullen wij in contact treden met afvaardigingen van onze supportersgeledingen en sponsorrelaties om de ontstane situatie te bespreken. De uitkomsten hiervan zullen wij uiteraard delen met onze achterban.”

20200913FCGroningenPSV101

Laatste nieuws