string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Clubicoon Piet Fransen viert 75ste verjaardag!

Dinsdag 05 juli 2011 om 13:26

In de 336ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de start van het seizoen, kijkt hij met name vooruit naar de Open Dag en de wedstrijd FC Groningen–Hamburger SV en feliciteert hij clubicoon Piet Fransen met diens 75ste verjaardag!

“De kop van het nieuwe voetbalseizoen is er af. Hoofdtrainer Pieter Huistra heeft er met zijn staf en de selectie een week training opzitten en inmiddels is ook al de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen gespeeld. Afgelopen zaterdag waren we te gast in Zandeweer waar werd aangetreden tegen een selectieteam van RWE Eemsmond. Na afloop van dat oefenduel werd Nico ‘Harris’ Swart in het zonnetje gezet. Hij bestierde twaalf seizoenen lang de supporterswebsite trotsvanhetnoorden.nl, maar hij stopt er mee en gaat – zoals hij dat zelf omschrijft – ‘met pensioen’. Mede namens de club ontving Swart een herinneringsplaquette.”
Op proef
“Vanavond (dinsdag – red) staat reeds het volgende oefenduel alweer op het programma. In Harkstede wordt er om 19.00 uur afgetrapt tegen Helmond Sport, uitkomend in de Jupiler League. Bij de selectie voor deze oefenwedstrijd zal ook Shkodran Metaj weer aansluiten. De linkermiddenvelder/verdediger was de afgelopen dagen op proef bij de Duitse club Dynamo Dresden, uitkomend in de 2. Bundesliga. Tot een overgang heeft dit nog niet geleid.”
“Zaterdagmiddag wacht een speciale wedstrijd voor Luciano da Silva. Dan treedt FC Groningen namelijk aan tegen Beerschot AC, de voormalige club van onze Braziliaanse doelman. Het duel met de Belgen begint om 15.00 uur en wordt gespeeld op het terrein van amateurclub Viboa in Winsum.”
Open Dag
“De meeste aandacht richt zich deze week echter op de aankomende Open Dag, zondag vanaf 13.00 uur in en om Euroborg. Vorige week konden we al melden dat Peter Houtman bereid is gevonden de spelerspresentatie op zich te nemen, deze week leggen we de nadruk op een wedstrijd tussen twee teams van Oud FC Groningen. In de lijst van aangemelde spelers vinden we onder anderen Hugo, Barend Beltman, Claus Boekweg, Henk de Haan, René Eykelkamp, Leonardo, Rob McDonald, Henk Oosterwold, Jos Roossien, Johan Tukker, Jan Veenhof en Walter Waalderbos. De coördinatie is in handen van Ronald Steenge.”
“Ook Piet Fransen zal aanwezig zijn tijdens de Open Dag. Het clubicoon van GVAV en FC Groningen viert vandaag – dinsdag 5 juli – zijn 75ste verjaardag! Piet is nog altijd actief verbonden aan FC Groningen, zo maakt hij onder meer deel uit van ons scoutingsteam. Vanaf deze plaats feliciteren wij Piet van harte met zijn verjaardag.”
Forum
“Tijdens de Open Dag is er opnieuw een forum. Dit wordt vanaf 15.30 uur gehouden op het podium van Simone FM op parkeerplaats P2. Onder leiding van Romke Hoogstra discussiëren de forumleden Pieter Huistra, sportjournalist Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden en redacteur David de Vries van Voetbal International met ondergetekende over tal van onderwerpen. Uiteraard kunnen de supporters zich in het gesprek mengen door aan de heren aan tafel vragen te stellen over FC Groningen.”
Doe Een Wens
“Na de Open Dag gaan we toewerken naar de meest in het oog springende oefenwedstrijd tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen, het duel met HSV. Het treffen met de Duitse topclub, voortvloeiend uit de transfer van Marcus Berg in de zomer van 2009, vindt plaats op zondag 24 juli. De aftrap in Euroborg is om 14.30 uur. Deze wedstrijd is voor seizoenkaarthouders vrij te bezoeken en zal in het teken staan van onze maatschappelijk partner Doe Een Wens Stichting Nederland. Rondom de wedstrijd zullen wij tal van acties hebben, waaronder een collecte voor dit goede doel.”
“Losse kaarten voor deze wedstrijd kosten 5 euro en ook die opbrengst gaat naar Doe Een Wens. De losse verkoop loopt hard en wij verwachten alle kaarten te verkopen voor deze aantrekkelijke oefenwedstrijd. Ook onze sponsorrelaties hebben vrij toegang, maar zij kunnen tevens kaarten bij bestellen à 20 euro per stuk voor het Lasaulec Ereterras. Ook deze opbrengst is bestemd voor Doe Een Wens. In de komende periode zullen wij meer publieksacties bekend maken om op zondag 24 juli zoveel mogelijk geld in te zamelen. Doe Een Wens kan met de opbrengst nog meer allerliefste wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte vervullen en u kunt hieraan bijdragen!”
Seizoenkaarten
“Op dit moment zijn de laatste honderd beschikbare seizoenkaarten in de verkoop. Het gaat hierbij om enkele plaatsen, her en der verspreid door het stadion. Als u geïnteresseerd bent welke plaatsen er nog vrij zijn, dan kunt u bellen of langskomen bij de Supportersbalie in Euroborg. Indien u een seizoenkaart aanschaft, heeft u dus ook vrij toegang tot de wedstrijd tegen HSV.”
“Morgenavond (woensdag – red.) houdt ondergetekende een praatje voor de ondernemers van Musselkanaal. Maandagavond zit ik in een forum met Martin Drent en Harris Huizingh tijdens een sponsoravond van SV Mussel, in het kader van het 35-jarig bestaan van de club.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’