FC Groningen Voetbalschool biedt breder voetbalplatform

5 juni 2021

FC Groningen start vanaf volgend seizoen met een FC Groningen Voetbalschool in de regio. Het programma van de FC Groningen Voetbalschool is in lijn met het voetbalprogramma van ‘Trainen als een Prof’ en de leerlijnen die centraal staan binnen de Opleiding van de club. De FC Groningen Voetbalschool maakt voetballen bij FC Groningen mogelijk voor ieder kind in de regio. 

DSC_005

FC Groningen heeft met het opzetten van de FC Groningen Voetbalschool het doel om nog meer voetballende kinderen beter te bereiken en te bedienen. De club ontwikkelt een breed platform van waaruit het voetbalprogramma wordt aangeboden. De activiteiten van de FC Groningen Voetbalschool worden toegankelijk voor alle jonge voetballers – jongens en meisjes – uit de regio. FC Groningen zal in eerste instantie op vier sportparken in het achterland van de club actief zijn met cyclussen van meerdere trainingen. De locaties worden later bekend gemaakt.

Voetballiefhebbers kunnen zich hiervoor aanmelden en krijgen training van trainers, die werken vanuit de FC Groningen-leerlijnen. Alle voetballende jongens en meisjes van 6 tot 14 jaar krijgen hiermee de mogelijkheid om wekelijks te trainen als een voetbalprof.

Simon Cageling is projectleider van Stichting FC Groningen in de Maatschappij en de aanjager wat betreft de voetbalactiviteiten van FC Groningen Trainen als een Prof. Cageling legt in onderstaande video uit waarom er gekozen is voor het opzetten van de FC Groningen Voetbalschool en hoe deze past in de visie van de club omtrent het op te zetten Meer & Beter bewegen-programma.

Laatste nieuws