string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Club gaat zwarthandel beter bestrijden.

Dinsdag 11 november 2008 om 13:36

De KNVB en de clubs in het betaalde voetbal hebben het afgelopen jaar onderzocht hoe de zwarthandel in toegangskaarten kan worden aangepakt. FC Groningen zal gerichter tegen deze ongeoorloofde praktijken gaan optreden.

FC Groningen krijgt helaas ook steeds meer te maken met zwarthandel. Dit komt mede door de schaarste. Op het internet worden kaarten aangeboden voor prijzen die bovendien vaak  boven de oorspronkelijke prijs liggen. Door steeds meer supporters wordt hierover hun ongenoegen richting FC Groningen uitgesproken over deze zwarthandel. De club is van mening dat alle supporters dezelfde kansen moeten hebben om kaarten te kopen voor thuiswedstrijden en zal actief optreden tegen zwarthandelaren.

Kaarten van FC Groningen mogen alleen in de privé-sfeer worden overgedragen. Het openbaar te koop aanbieden of verkopen van kaarten is strafbaar, ook al gebeurt dat voor de normale kostprijs. De sanctie voor zwarthandel in toegangskaarten is een stadionverbod van maximaal achttien maanden en een geldboete van 450 euro.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’