string(9) "claudebot"

‘Clinic en G-Toernooi in interlandweek’.

Dinsdag 03 oktober 2017 om 14:25

In de 650ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitwedstrijd tegen PEC in Zwolle, kijkt hij onder meer vooruit naar het jaarlijkse G-Toernooi in Glimmen en kondigt hij een wintertrainingskamp aan voor de eerste selectie in Zuid-Spanje.

“De nederlaag tegen PEC Zwolle kwam zaterdagavond hard aan, ook in het met vijfhonderd FC-supporters gevulde uitvak. De wedstrijd leek uit te draaien op een 2-2 gelijkspel en met dat resultaat had iedereen prima kunnen leven. Hoewel we twee keer op voorsprong kwamen in Zwolle, had PEC ook een aandeel in het spannende duel en dus was een puntendeling een juiste weergave geweest van de verhoudingen op het veld. Zuur was het dan ook dat we in absolute slotfase een rode kaart en een derde tegendoelpunt moesten incasseren.”
 
Internationals
“Het voelt altijd vervelend als je verliest en zeker als het vervolgens extra lang duurt om de nare smaak weg te kunnen spoelen. In verband met interlandvoetbal staan er komend weekend immers geen Eredivisieduels op het programma. Dat biedt voor de eerste selectie ruimte voor een aantal activiteiten. Hierbij zullen de internationals Mimoun Mahi (Marokko – red.), Oussama Idrissi (Jong Oranje – red.) en Juninho Bacuna (Onder-20 – red.) ontbreken.”
 
“Ook een aantal talentvolle spelers uit onze opleiding maakt deze week hun opwachting in nationale jeugdselecties: Tom van de Looi en Daniel van Kaam zijn voor Nederlandse teams uitgenodigd en Hampus Finndell en Oskari Sallinen vertegenwoordigen respectievelijk Zweden en Finland. Daarnaast zullen onze coaches Marcel van Buuren en Sander van Gessel gaan assisteren bij respectievelijk Nederland Onder-18 en Onder-20.”
 
Activiteiten
“Vanmiddag (dinsdag – red.) is er in het Noordlease Stadion een clinic voor sponsorrelatie TKP. De naamgever van het ereterras in ons stadion heeft tijdens de laatste Benefietavond het hoogste bod uitgebracht op dit kavel en daarmee een wezenlijk aandeel geleverd aan de opbrengst van de avond voor het goede doel; de CliniClowns.”
 
“Morgenmiddag (woensdag – red.) verzamelt de eerste selectie zich in Glimmen, waar de veertiende editie wordt gehouden van het FC Groningen G-Toernooi. In een samenwerking tussen Stichting FC Groningen in de Maatschappij, FNV Bouw, Menzis, de KNVB en het Alfa-college zullen er tien teams strijden om de grote bokaal. Elk team zal gecoacht en begeleid worden door twee spelers en/of trainers van de eerste selectie van FC Groningen. Daarnaast worden de teams ondersteund door studenten van het Alfa-college Sport en Bewegen.”
 
Deelnemers
“De deelnemende verenigingen aan het FC Groningen G-Toernooi zijn: De Brug, Drenthina, HS’88, Kids United, Gorecht, ONR, Asser Boys, SJS, NOVO en DVC Appingedam. Het voetbalfeest vindt – net als de afgelopen jaren – plaats op de velden van VV Glimmen op Sportpark De Groenenberg. De opening van het G-Toernooi is om 14.00 uur. De wedstrijden beginnen om 14.30 uur. Iedereen is van harte welkom om de teams te komen aanmoedigen. De finale staat gepland om 16.20 uur.”
 
Maatschappelijke activiteiten
“Donderdag is ook de kick-off van een nieuw seizoen van het maatschappelijke project Sociale Activering. Met het project worden mensen, die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, geactiveerd en worden handvatten aangereikt om zichzelf te ontwikkelen op sociaal gebied. Sociale Activering is een initiatief van Gemeente Groningen, USG Restart en UWV in samenwerking met Stichting FC Groningen in de Maatschappij.”
 
“Vrijdag wordt in het stadion van ADO Den Haag het Eredivisie OldStars-toernooi gehouden. Circa vierhonderd 60-plussers verdedigen de kleuren van hun Eredivisie- of Jupiler Leagueclub. Uiteraard is ook FC Groningen met een team vertegenwoordigd in Den Haag. Met OldStars Walking Football slaan de Eredivisie CV, het Nationaal Ouderenfonds en de KNVB de handen ineen om 60-plussers in beweging te brengen. Inmiddels hebben bijna alle betaald voetbalorganisaties een eigen OldStars-team en zijn er honderden amateurverenigingen, die Walking Football aanbieden.”
 
Trainingskamp
“We eindigen deze nieuwsbrief met de aankondiging van het trainingskamp van de eerste selectie tijdens de winterstop. De ploeg zal van maandag 8 januari tot en met zondag 14 januari verblijven in Sotogrande, gelegen onder Marbella. Van woensdag 10 januari tot en met zondag 14 januari hebben ook onze sponsors de mogelijkheid af te reizen naar Zuid-Spanje. Nadere details, zoals over een mogelijke oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp, volgen in een later stadium.”
 
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus