string(9) "claudebot"

Clasie grote meneer in De Kuip.

Zondag 04 maart 2012 om 16:42

FC Groningen heeft zondagmiddag in Stadion Feijenoord met 1-0 verloren van Feyenoord. De winnende goal werd vlak voor de pauze gescoord door Jordy Clasie. Bij FC Groningen werd Johan Kappelhof vlak voor tijd met zijn tweede gele kaart naar de kleedkamer gestuurd.

In De Kuip speelde FC Groningen de tweede uitwedstrijd, acht dagen na de smadelijke nederlaag in Nijmegen. In het elftal van FC Groningen keerde Johan Kappelhof terug als rechtsback. Virgil van Dijk, die tegen NEC nog inviel, stond ook aan de aftrap. Verder werd Tim Keurntjes als linksback afgelost door Emil Johansson. Verder was Tim Sparv terug op het middenveld, ten koste van Suk Hyun-Jun. Leandro Bacuna begon namelijk als rechtsbuiten.
Trainer Pieter Huistra had niet de beschikking over Lorenzo Burnet (lies) en de zieken Kees Kwakman en Koen van de Laak. Bij Feyenoord keerde John Guidetti terug van een schorsing, terwijl Guyon Fernandez de eerste van een reeks van vijf wedstrijden uitzat.
Binnen een paar minuten had FC Groningen al voor meer dreiging gezorgd dan in de gehele wedstrijd in Nijmegen. Zo kreeg Leandro Bacuna een kopkans en wist de FC beter te anticiperen op diepe ballen van achteruit. Aan de kant van Feyenoord as publiekslieveling Jordy Clasie de grote man. Hij had al een gevaarlijk schot gelost voordat hij in de 44ste minuut de score opende. Hij veroverde de bal nabij de middellijn en kon vervolgens redelijk ongestoord de FC-defensie doorsteken en rondde af met een lage schuiver.
Na de pauze ging FC Groningen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en kreeg het daarvoor ook de grootste kansen. Na een uur spelen kwam Suk Hyun-Jun binnen de ploeg voor Maikel Kieftenbeld. Enkele later loste Leandro Bacuna een lage schuiver. Het dichtst bij een doelpunt was na 68 minuten opnieuw Bacuna. Na een aanval via Dusan Tadic en Emil Johansson schoot Bacuna op de linkerpaal.
In de laatste tien minuten haalde Huistra verdediger Jonas Ivens naar de kant en kwam Matias Jones erbij. Na twee gele kaarten binnen korte tijd voor rechtsback Johan Kappelhof was er van een slotoffensief echter geen sprake meer. De laatste vijf minuten werd het nog onaardig tussen beide ploegen toen Feyenoord het duel uitspeelde in de buurt van de linker cornervlag. Komende zaterdag speelt FC Groningen in Euroborg thuis tegen Vitesse. Aanvang op zaterdag 10 maart is 18.45 uur.

Opstelling FC Groningen
Luciano; Kappelhof (87’ rood/2xgeel), Ivens (81’ Jones), Van Dijk, Johansson; Andersson, Sparv; Bacuna, Kieftenbeld (58’ Suk), Tadic; Texeira.
Rest bank: Van Loo, Hiariej, Keurntjes, Bakker, Luis Pedro.
Opstelling Feyenoord
Mulder; Leerdam (64’ Mokotjo), Vlaar, Martins Indi, Nelom; El Ahmadi, Bakkal (80’ De Vrij), Clasie; Schaken, Guidetti, Cabral (74’ Manu).
Rest bank: Lamprou, Achabar, Van Haaren, Trindade.
Toeschouwers: 35.000
Score: 44’ Clasie (-) 1-0
Scheidsrechter: Van Hulten
Officials: Olde Olthof, Rutgers, De Graaf
Rode kaart (2x geel): 82’en 87’ Kappelhof (overtredingen op Manu en Guidetti)
Gele kaarten: 54’ Texeira (overtreding op Martins Indi), 62’ Schaken (overtreding op Luciano), 68’ Cabral (overtreding op Tadic), 90’ Johansson (overtreding op Clasie), 90’+1’ Bacuna (opstootje)

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus