Claimen plek tegen Go Ahead gestart

31 januari 2022

FC Groningen mag komende zondag, 6 februari, onder voorwaarden weer supporters toelaten in Euroborg. De Trots van het Noorden ontvangt om 14.30 uur Go Ahead Eagles. Helaas mag de club vanwege regelgeving vanuit de overheid maximaal 1/3 van de stadioncapaciteit benutten. Hierdoor is het niet mogelijk om alle seizoenkaarthouders te bedienen en daar baalt de club enorm van. FC Groningen is genoodzaakt haar trouwe achterban te vragen een plaats in Euroborg te claimen voor het thuisduel met Go Ahead. Deze procedure is dinsdag 1 febrauri gestart. 

20200913FCGroningenPSV101

Het claimen van een plek voor de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles gaat via de link die de seizoenkaarthouders maandag 31 januari via email ontvangen. Alle seizoenkaarthouders die hun seizoenkaart volledig hebben betaald, hebben hetzelfde recht totdat alle beschikbare supportersplaatsen zijn geclaimd. FC Groningen zal de claims op volgorde van binnenkomst afhandelen. Supporters hebben succesvol een plek geclaimd wanneer ze hierover per email een bevestiging hebben ontvangen.
 
Claimen via link in mail
Supporters die deel uitmaken van hetzelfde huishouden, kunnen vanaf dinsdagochtend 1 februari 09.00 uur plaatsen direct naast elkaar claimen tot maximaal 3 stoelen naast elkaar. Wel is belangrijk dat de seizoenkaarten bij FC Groningen staan geregistreerd op hetzelfde adres. FC Groningen stuurt al haar seizoenkaarthouders maandag 31 januari een mail met daarin een link passend bij de groep: dus 1 seizoenkaart, 2 seizoenkaarten of 3 seizoenkaarten per huishouden. Supporters met meerdere seizoenkaarten op dezelfde naam krijgen een link met daarin het recht voor het claimen van het aantal plaatsen waarop zij recht hebben.
 
Omdat FC Groningen dient te voldoen aan regelgeving waarbij bijvoorbeeld 1,5 meter onderlinge afstand moet worden gewaarborgd, is het in veel gevallen niet mogelijk de plek van de eigen seizoenkaart of vijfjaarkaart te claimen. Supporters wordt verzocht een plaats zo dicht mogelijk bij hun oorspronkelijke plaats uit te zoeken.
 
Mogelijkheid bieden
De supporters die succesvol een plek claimen voor het duel met Go Ahead Eagles hebben niet het eerste recht voor de thuiswedstrijd van een week later op zaterdag 12 februari tegen Fortuna Sittard, aftrap 18.45 uur. Het eerste recht gaat dan naar de supporters die tegen Go Ahead Eagles geen plaats hebben geclaimd. Op deze wijze wil de club al haar seizoenkaarthouders de komende twee thuiswedstrijden de mogelijkheid bieden in ieder geval één keer de wedstrijd live vanuit het stadion bij te wonen.
 
Zodra meer bekend is over de start van de claimprocedure voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard laat de FC dit weten aan haar seizoenkaarthouders. Mochten niet alle plaatsen voor het duel met de Limburgers zijn geclaimd, zal FC Groningen een mail sturen naar de groep supporters die de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles hebben bezocht, met daarin opnieuw een mogelijkheid tot het claimen van een plek.
 
Niet geldig
Vanwege de opgelegde beperkingen is de seizoenkaart voor de thuisduels met Go Ahead Eagles en Fortuna Sittard geen geldig toegangsbewijs. Alleen met het verstuurde e-ticket is toegang tot Euroborg mogelijk. Houd bij het claimen van een plaats je seizoenkaart bij de hand vanwege het relatienummer. Bij het betreden van het stadion is een Coronatoegangsbewijs (CTB) / QR code nodig. Dit en overige bezoekersinformatie volgt later deze week via de communicatiekanalen.
 
FC Groningen heeft er alles aan gedaan om met een capaciteit van 2/3 beschikbaarheid te gaan spelen, zodat vanaf nu alle seizoenkaarthouders welkom waren geweest bij thuiswedstrijden. Helaas is er geen gehoor gegeven aan een oproep hiertoe. De Trots van het Noorden betreurt dit, vindt de huidige uitkomst zeer teleurstellend en blijft er alles aan doen wat binnen haar mogelijkheden ligt om zo snel mogelijk op een veilige en verantwoorde manier de stadionpoorten zonder beperkingen weer te kunnen openen om alle seizoenkaarthouders en sponsorrelaties weer kunnen te ontvangen. Algemeen directeur Wouter Gudde geeft in onderstaande video uitgebreide toelichting. 

Laatste nieuws