Beschikbare plaatsen vanaf nu te claimen door alle seizoenkaarthouders

10 februari 2022

FC Groningen speelt aankomende zaterdag (12 februari) wederom een thuisduel. De wedstrijd tegen Fortuna Sittard wordt om 18.45 uur afgetrapt en FC Groningen mag onder dezelfde voorwaarden als afgelopen weekend tegen Go Ahead een beperkt aantal supporters en sponsors verwelkomen. Vanwege regelgeving vanuit de overheid mag de FC 1/3 van de capaciteit van Euroborg vullen. De voorrang voor seizoenkaarthouders die afgelopen weekend geen plaats hebben geclaimd is donderdag om 12.00 uur komen te vervallen. Alle seizoenkaarthouders kunnen vanaf nu een plaats claimen tot alle beschikbare plaatsen zijn geclaimd.

FC Groningen kiest voor het tijdstip van 12.00 uur omdat het afgelopen week diverse berichten heeft ontvangen van supporters die bijvoorbeeld vanwege werk hun plaats niet in de vroege ochtend konden claimen. Door te starten rond lunchtijd wil de club alle supporters een zo eerlijk mogelijke kans geven. 

Opnieuw intekenen
Doordat de onderlinge afstand van anderhalve meter moet worden gewaarborgd, heeft de club haar stadion opnieuw moeten intekenen. Daardoor was het in de meeste gevallen niet mogelijk voor seizoenkaarthouders om de ‘eigen’ plaats van de seizoenkaart te claimen. Het claimen van de plaats is succesvol wanneer de seizoenkaarthouder hierover een bevestiging per email heeft ontvangen.
 
Bij het opnieuw intekenen van de tribunes hebben we rekening moeten houden met verschillende groepsgroottes uit huishoudens. Hierdoor zijn sommige vakken wellicht niet beschikbaar voor jou en is het misschien niet mogelijk om een plaats in je ‘eigen’ vak te claimen. We verzoeken seizoenkaarthouders een plaats te claimen zo dicht mogelijk bij het eigen vak. FC Groningen realiseert zich dat niet alle supporters die afgelopen zondag bij de wedstrijd zijn geweest opnieuw succesvol een plaats kunnen claimen. Dat is ongelooflijk balen, maar helaas kan de club op dit moment niet onder andere voorwaarden een wedstrijd organiseren. 
 
Claimen via link in mail
Supporters die deel uitmaken van hetzelfde huishouden kunnen plaatsen direct naast elkaar claimen tot maximaal 3 stoelen naast elkaar. Wel is belangrijk dat de seizoenkaarten bij FC Groningen staan geregistreerd op hetzelfde adres.  Uitleg over het claimen van een plaats of plaatsen is te vinden via het stappenplan
 
Seizoenkaart niet geldig
Vanwege de opgelegde beperkingen is de seizoenkaart voor de thuisduel met Fortuna Sittard geen geldig toegangsbewijs. Alleen met het verstuurde e-ticket dat te downloaden is vanuit het persoonlijke ticketshop account is toegang tot Euroborg mogelijk. Houd bij het claimen van een plaats je seizoenkaart bij de hand vanwege het relatienummer. Bij het betreden van het stadion is onder meer een coronatoegangsbewijs nodig. Dit en overige bezoekersinformatie volgt later vandaag via de communicatiekanalen.
 
FC Groningen benadrukt nogmaals dat bovenstaande niet de gewenste wijze is waarop de club haar supporters en sponsors wil ontvangen. Echter is het op dit moment de enige mogelijkheid om wettelijk een voetbalwedstrijd te kunnen organiseren. De Trots van het Noorden pleit voor zo snel mogelijk weer volle stadions, waardoor de club alle toeschouwers een waardige FC-beleving kan bieden.

JW202110235708

Laatste nieuws