string(9) "claudebot"

CIV: ‘Blij met positieve ontwikkelingen bij FC Groningen’.

Vrijdag 07 september 2012 om 14:12

Het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme (CIV) is blij met de positieve ontwikkelingen bij wedstrijden van FC Groningen. Will van Kollenburg, hoofd van het CIV, heeft dit in een reactie aan de Trots van het Noorden laten weten.

Begin deze week verscheen het jaarverslag van het CIV en daarin stond dat het aantal incidenten met voetbalsupporters vorig seizoen sterk is gestegen en werd verslag gedaan van verharding en onveilige situaties rondom voetbalwedstrijden.
Niet specifiek
Hoewel niet specifiek over FC Groningen werd gesproken, wilde de club zelf nadrukkelijk afstand nemen van de algehele conclusies, die uit het jaarverslag werden getrokken en het beeld dat daarmee werd geschetst. De Trots van het Noorden herkende zich niet in dit totaalbeeld en ageerde.
FC Groningen benadrukte dat sinds de overgang naar Euroborg voetbalwedstrijden in het nieuwe stadion een feest zijn en dat tweewekelijks meer dan twintigduizend mensen zich uitermate goed vermaken in en om het stadion en genieten van topvoetbal.
Evaluatie
De politie Groningen bevestigde dat de sfeer rondom het bezoeken van wedstrijden in Euroborg de laatste jaren sterk is verbeterd. In een evaluatie over het afgelopen seizoen meldde de politie Groningen bovendien aan de club dat het afgelopen voetbalseizoen zonder incidenten van enige importantie is verlopen. Ook de uitwedstrijden van FC Groningen zijn goed en zonder incidenten verlopen, zo rapporteerde de politie.
Schriftelijke reactie
Het CIV heeft snel op de opmerkingen van FC Groningen gereageerd. In een schriftelijke reactie laat Van Kollenburg weten: “De gegevens voor het jaaroverzicht zijn afkomstig vanuit het Voetbal Volg Systeem hetgeen wordt gevoed door zowel de politie als de Betaald Voetbal Organisaties (de clubs). Deze cijfers geven een beeld van wat landelijk speelt. Na het publiceren van het jaarverslag zijn deze gegevens geïnterpreteerd door de media hetgeen een afwijkend beeld kan geven van hetgeen in het jaarverslag staat en niet altijd recht doet aan de positieve ontwikkelingen die er bij de clubs zijn. Het beeld per club is verschillend. Ik ben daarom ook blij te horen over de positieve ontwikkelingen bij FC Groningen en ik hoop dat deze zich doorzetten en gevolgd worden door andere clubs.”

Gerelateerd nieuws.

21 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus