Circa 10.000 bezoekers op succesvolle Open Dag

28 juli 2019

Ongeveer 10.000 supporters en belangstellenden hebben zondag genoten van de jaarlijkse Open Dag van FC Groningen. De Trots van het Noorden opende tussen 13.00 uur en 17.00 uur de deuren van het Hitachi Capital Mobility Stadion. In en rond het stadion genoten bezoekers van diverse (voetbal)activiteiten en werden uiteraard de handtekeningen van spelers en staf verzameld.

Al voordat de poorten van het stadion officieel werden geopend, verzamelden groepjes fans zich rondom de FanCorner om een nieuw PUMA-wedstrijdshirt te scoren. De 150 vouchers die waren uitgedeeld om een nieuw wedstrijdshirt gratis te laten bedrukken, werden binnen korte tijd allemaal verzilverd.
 
FC Groningen-ijs
Hoewel de temperatuur lager lag dan de laatste dagen in Groningen, scheen de zon ook tijdens de Open Dag van de Trots van het Noorden volop. In de businesslounge vond het speciaal groen-witte FC Groningen-ijs gretig aftrek. Voor de hoofdingang vulde het gezellige horecaplein zich met mensen, die verkoeling zochten middels een versnapering.

Kinderen konden hun energie kwijt tijdens één van de voetbalactiviteiten rondom het stadion. Daarnaast waren de vele springkussens zeer populair en waren er diverse stands van onder meer hoofdsponsor Office Centre, Wensink en PUMA. Wie liever binnen bleef, kon middels een uitgebreide rondleiding een groot deel van het stadion bezoeken.

rij supportershome

Handtekeningen jagen
Uiteraard was het handtekening jagen en foto’s scoren met de spelers van FC Groningen ook zeer populair. Alle selectiespelers en ook de staf van FC Groningen hadden zich over het terrein verspreid en deelden met veel plezier handtekeningen uit en namen alle tijd voor foto’s.
 
Tijdens de spelerspresentatie werden alle spelers onder luid applaus één voor één aan het publiek voorgesteld. Hoogtepunt was de voetbalshow die Mo El Hankouri weggaf, waarbij hij zijn technische skills liet zien.

drukte rond schreck

Succesvolle dag
De nieuwe directieleden Wouter Gudde en Mark-Jan Fledderus waren in het Supportershome beschikbaar voor een informatieve Q&A en tijdens eSports Playground konden fans strijden tegen eSporter Nick den Hamer van FC Groningen.
 
Al met al een succesvolle dag waarop fans en betrokkenen kennis hebben kunnen maken met de vernieuwde selectie van de FC. Aankomende zaterdag begint de Trots van het Noorden aan de competitie op bezoek bij FC Emmen aan De Oude Meerdijk. De eerste thuiswedstrijd is een week later op zaterdag 10 augustus. FC Twente is dan om 18.30 uur de tegenstander in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

doan populair

Laatste nieuws