string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Chery: ‘Wel vaker tegen lastige tegenstanders goed gespeeld’.

Vrijdag 24 januari 2014 om 14:04

FC Groningen staat voor de eerste thuiswedstrijd van het jaar 2014. Met FC Twente krijgt de Trots van het Noorden een pittige tegenstander op bezoek. Met de 5-0 nederlaag eerder dit seizoen in het achterhoofd gaat de groen-witte FC op zoek naar revanche.

“Revanche wil ik niet direct zeggen, maar die wedstrijd daar was niet best,” zegt Tjaronn Chery. “We besloten om in die wedstrijd in te zakken en dat pakte verkeerd uit. Daarna hebben we tegen elkaar gezegd dat we tegen wie dan ook ons eigen spel zouden spelen met druk naar voren. Het gaf een soort ommekeer waarna we in de weken daaropvolgend een goede serie neerzette met overwinningen tegen onder meer AZ en PSV.”
Lastige wedstrijd
Volgens Chery is de ploeg ook niet meer te vergelijken met het team dat eerder dit seizoen in Enschede verloor. “We zijn na die wedstrijd beter gaan voetballen en ik denk dat het team nu constanter is dan op dat moment in de competitie. Dat zag je ook vorige week in Waalwijk. We speelden goed en hadden die wedstrijd gewoon moeten winnen.”
Het neemt niet weg dat FC Twente een geduchte tegenstander blijft. “Ik hoop dat we de punten thuis kunnen houden, maar FC Twente is natuurlijk een goede ploeg. Ze hebben een ploeg om mee te doen voor het kampioenschap. Het zal een lastige wedstrijd worden, maar we hebben het dit seizoen tegen lastige ploegen wel vaker goed gedaan.”
Adorjan
Doordat Chery naar de rechter zijkant is verhuisd, is er in het basiselftal een plekje vrijgekomen voor Krisztian Adorjan. De middenvelder werd deze zomer op huurbasis overgenomen van het Engelse Liverpool FC en stond de laatste twee wedstrijden weer in de basisopstelling van FC Groningen.
In de thuiswedstrijd tegen NEC en het uitduel met RKC Waalwijk stond hij respectievelijk rechts en links op het middenveld geposteerd, op zijn favoriete posities. “In de eerste wedstrijden van het seizoen speelde ik vooral rechteraanvaller,” zegt Adorjan in het wedstrijdprogrammaboekje van komende zondag. “De trainer heeft me verteld dat ik nog meer ervaring en kracht nodig zou hebben om als aanvallende middenvelder te kunnen starten. Ik ben blij dat ik mijn spel daar nu kan laten zien.”
Constant
FC Groningen staat op dit moment op een zesde plaats in de Eredivisie, een plek welke aan het einde van het seizoen play-off voetbal zou betekenen. “Het is voor ons een droom om Europees voetbal te mogen spelen,” meldt de Hongaar. “Daarvoor zullen we de rest van de competitie constant moeten presteren. Eerder dit jaar hebben we vaak op een ongelukkige manier de overwinning verspeeld. De wedstrijd van afgelopen weekend was daarvan ook weer een voorbeeld. Daarin moeten we dus nog verbeteren. De uitwedstrijd tegen Twente heb ik niet gespeeld, maar die nederlaag was behoorlijk ‘harsh’ (best vertaald als ‘ongenadig’ – red.). Zij hebben een goed team, maar wij hadden toen onze dag niet. Komende zondag gaan we vol voor de drie punten.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’