string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Chery vanavond bij de selectie; Hateboer naar huis.

Vrijdag 05 juni 2015 om 11:41

Tjaronn Chery zit vanavond bij de selectie van Oranje, dat het in een oefenduel in Amsterdam opneemt tegen de Verenigde Staten. Hans Hateboer kwam donderdagavond in Toulon niet in actie in de laatste groepswedstrijd, waarin Jong Oranje werd uitgeschakeld door Jong Frankrijk.

Voor Jong Oranje van bondscoach Remy Reijnierse stond voorafgaand aan het vierde groepsduel nota bene nog een plek in de finale op het spel. Bij winst op het gastland had de ploeg zich geplaatst voor de eindstrijd. Gedurende de wedstrijd liep de teller bij de tegenstander echt op naar vier en Oranje onder-21 kon daar geen treffers tegenover stellen. Door de forse nederlaag werd Jong Oranje op doelsaldo voorbijgestreefd door de Verenigde Staten en zat zelfs de strijd om plek drie er niet meer in. Daardoor reist de ploeg met Hans Hateboer vrijdag al terug naar Nederland. De verdediger speelde in totaal anderhalve wedstrijd in Toulon.
Oranje
Het grote Oranje speelt vanavond om 20.30 uur in de Amsterdam ArenA een oefenwedstrijd tegen Verenigde Staten. Middenvelder Tjaronn Chery zit sinds anderhalve week bij de selectie van bondscoach Guus Hiddink en was één van de veertien spelers die de twee volledige trainingsweken hebben meegemaakt. De selectie bestaat momenteel uit 26 spelers en zal na de wedstrijd tegen Amerika worden teruggebracht tot 23 spelers, die uiteindelijk komende week zullen afreizen naar Letland voor de EK-kwalificatiewedstrijd aldaar. Vanavond kan Chery zijn debuut in Oranje maken. Naast de elf basisspelers mogen er zes spelers invallen in een oefeninterland.
Jong Zweden
Simon Tibbling kreeg afgelopen dinsdag te horen dat hij definitief zijn koffers mag pakken voor het EK onder-21 in Tsjechië en het daar zal opnemen tegen Italië, Engeland en Zweden. In Tsjechië staan behalve de Europese titel ook diverse tickets voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro op het spel.
De nieuwe generatie ‘onder-21’ in Zweden is ook alweer in de opbouwfase. En zo speelt het ‘nieuwe’ Jong Zweden op 13 en 16 juni aanstaande oefenwedstrijden. Op zaterdag 13 juni is Jong Zweden in Finland te gast en drie dagen later speelt het thuis in Stockholm tegen de leeftijdsgenoten van Albanië. Dino Islamovic staat standby voor deze twee oefeninterlands.
WK onder-20
Desevio Payne heeft zich met USA under-20 geplaatst voor de achtste finales van het WK in Nieuw-Zeeland. Payne kwam vandaag, vrijdag 5 juni, niet in actie voor de ploeg die met 3-0 van Oekraïne verloor. Woensdag 10 juni om 9.30 uur neemt de Verenigde Staten het in de achtste finales op tegen de nummer 2 van poule C met mogelijke tegenstanders Portugal, Colombia en Senegal.
Albert Rusnak speelt donderdag 11 juni om 17.00 uur met Jong Slowakije tegen Jong Polen. William Ekong gaat zaterdag 13 juni met Nigeria aantreden tegen Tsjaad in de voorrondes van de African Cup of Nations 2017. Hristijan Denkovski kwam door een blessure niet in aanmerking voor Jong Macedonië en Juninho Bacuna tenslotte, meldde zich bij bondscoach Aron Winter af voor het EK onder-19 in Griekenland.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard