string(9) "claudebot"

Chery: ‘Langer moeten wachten dan gehoopt’.

Zondag 16 februari 2014 om 17:39

Met het enige doelpunt van de middag achter zijn naam was Tjaronn Chery de matchwinner in de gewonnen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De aanvallende middenvelder knalde al na drie minuten raak en maakte daarmee zijn eerste doelpunt in Euroborg. Voor Chery was zijn eerste goal in eigen huis een opluchting.

“Ik wist dat het doelpunt er zeker een keer zou komen,” zegt Chery. “Al hebben we er wat langer op moeten wachten dan gehoopt. Ik raakte de bal goed, hij zat er lekker in en gelukkig leverde het vanmiddag drie punten op. Scoren en winnen geeft een goed gevoel. ”
Druk
FC Groningen won zondag voor de eerste keer in 2014 en leverde dat de zo gewenste drie punten op. “Het werd steeds dringender en daardoor kwam er ook wel druk op omdat we de punten hard nodig hadden. We maakten ons geen zorgen, maar door deze overwinning kunnen we weer omhoog kijken.”
De FC maakte het zichzelf volgens Chery nog onnodig moeilijk. De snelle goal was goed, al was het jammer dat we het niet konden afmaken. Ik had onder andere zelf de 2-0 op de schoen. Daarin hebben we onszelf te kort gedaan en werd het zeker met het zware veld nog lastig, al mag dat geen excuus zijn. Gelukkig is het 1-0 gebleven, hebben we de punten thuisgehouden en kunnen we nu even van de overwinning genieten.”
Scherp begonnen
Eric Botteghin vocht vele één tegen één duels uit met oud-FC’er Marnix Kolder. “Een grote jongen met veel kracht waardoor het veel lichamelijke duels waren,” aldus Botteghin. “Het was een moeilijke en belangrijke wedstrijd. Door de overwinning kunnen we weer omhoog kijken. Ik was blij dat we scherp begonnen en dat we wederom, net als tegen FC Twente een vroege goal hebben kunnen maken.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus