string(9) "claudebot"

Chery: ‘Ik train er veel op’.

Zondag 26 april 2015 om 17:53

FC Groningen speelde in Euroborg met 1-1 gelijk tegen Feyenoord. Tjaronn Chery schoot vlak voor rust op schitterende wijze de gelijkmaker tegen de touwen uit een vrije trap van ruim dertig meter. Chery vond zijn team met name in de eerste helft goed spelen en is klaar voor de KNVB-bekerfinale van volgende week tegen PEC Zwolle.

Met nog twee minuten te spelen tot het rustsignaal mocht Chery de bal op ruim 31 meter van het doel klaarleggen voor een vrije trap. De middenvelder raakt de bal perfect en ziet deze de hoek van het doel in vliegen.
Zwabber
“Ik heb inmiddels van journalisten gehoord dat het ruim dertig meter was,” lacht Chery. “Nee, ik had van tevoren geen idee hoe ver het naar de goal was. Ik kijk meestal of ik de bal richting de goal kan krijgen en dan probeer ik hem zo te raken dat hij gaat zwabberen. Het is moeilijk uit te leggen hoe dat gaat, maar ik train er veel op en deze zat er lekker in. Ik denk dat het één van mijn mooiste goals dit seizoen is.”
Chery gaf aan te kunnen leven met een gelijkspel en vond zijn team vooral in de eerste helft prima spelen. “We hadden in de eerste helft een paar goede mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar Feyenoord scoorde de 1-0. Daarna kwamen we goed op 1-1 en ik denk dat we uiteindelijk tevreden kunnen zijn met die uitslag.”
Strijd
Diep in de tweede helft ontstond er nog een opstootje op het veld. “Ik weet niet precies wat er gebeurde, want ik ben er met mijn rug naar toe gaan staan. Het geeft wel aan dat beide teams nog iets hebben om voor te strijden. Feyenoord voor plaats drie en wij moeten zorgen minimaal achtste te worden. Het was een duel met veel strijd en daarom denk ik mooi om te zien voor het publiek.”
Chery is de laatste weken bij veel doelpunten betrokken en beaamt in een goede vorm te zijn. “Het gaat inderdaad lekker en we moeten als team zo doorgaan voor de wedstrijd van volgende week, de bekerfinale. We hebben ons goed gefocust op deze wedstrijd en nu gaan we naar volgende week zondag. Dan gaan alle remmen los.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus