string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Chery: ‘Ik had mijn schietschoenen aan’.

Zondag 02 november 2014 om 20:29

FC Groningen won zondagmiddag in eigen stadion met 1-0 van NAC Breda. Tjaronn Chery maakte al na twee minuten de winnende treffer op aangeven van Tom Hiariej. Beide hoofdrolspelers waren blij met de overwinning en spraken over een vreemd doelpunt.

De winnende inzet van Tjaronn Chery ging via doelman Jelle ten Rouwelaar het doel in. Chery kon het vijandige strafschopgebied in na een mooie steekbal van Tom Hiariej. “Het was een vreemd moment,” zegt Hiariej. “Ik stak de bal op Chery en hij schoot deze via de keeper over de lijn. Om eerlijk te zijn, moet ik het nog een keer terug zien. We begonnen op die manier goed aan de wedstrijd en gelukkig trekken we hem over de streep.”

Door de overwinning van zondagmiddag won de FC voor het eerst sinds 28 september weer een wedstrijd in de Eredivisie. “Ik had wel het gevoel dat we de betere ploeg waren, maar het spel was nog niet goed. We zitten nu echter in een periode waarin we punten moeten pakken en daarom is de winst heel belangrijk. Het is nog te kort om over het systeem te oordelen, maar we trainen er veel op en ik denk dat er wel muziek in zit. Er komt een aardige reeks wedstrijden aan en we zullen de komende weken moeten knokken.”

Chery
Doelpuntenmaker Tjaronn Chery gaf FC Groningen al na twee minuten een kickstart in de wedstrijd tegen NAC Breda. “Ik kwam van rechts, schoot op het doel en moest even twee keer kijken of die bal erin zat,” aldus Chery.

“Als je snel op 1-0 komt, verwacht je vaak een mooie wedstrijd, maar we vergaten de 2-0 te maken en daardoor werd het toch nog lastig.” Chery was een paar keer gevaarlijk met schoten uit de tweede lijn. “Ik denk dat ik mijn schietschoenen aan had vandaag want ik heb veel kunnen schieten. Als je niet schiet, scoor je ook niet, maar het is duidelijk dat het rendement omhoog moet.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’