string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Chery: ‘Heftige dagen, maar ik moest spelen’.

Zondag 08 maart 2015 om 16:39

Tjaronn Chery zette FC Groningen zondagmiddag laat in de wedstrijd tegen FC Dordrecht op een 2-0 voorsprong. Een bijzondere treffer voor de middenvelder, want Chery beleefde een verschrikkelijke week waarbij hij afscheid moest nemen van een goede vriend. “Ik ben blij dat ik iets moois terug kon doen,” aldus een geëmotioneerde Chery.

Chery werd vrijdagochtend voor de training gebeld door de moeder van zijn vriend met nieuws over een zwaar auto-ongeluk. De middenvelder was al op de club, maar ging direct naar Enschede om zijn vriend bij te staan. “Ik wilde het eerst niet geloven, maar het bleek toch echt waar te zijn. Alles doet pijn. Vandaag is hij overleden en ik ga straks direct naar hem toe om afscheid te nemen.”
Heftige dagen
Chery trainde wel op zaterdag en had zich voorgenomen tegen FC Dordrecht in actie te komen. “Het zijn heel heftige dagen, maar ik moest spelen want ik weet zeker dat hij dat ook wilde. Ik heb voor hem gespeeld, hem vrijdag beloofd dat ik voor hem een doelpunt zou maken en ben blij dat ik iets moois terug heb kunnen doen. Hij keek altijd naar al mijn wedstrijden en deze wedstrijd heeft hij van boven meegekeken.”
Veel van de wedstrijd ging logischerwijs langs de middenvelder heen. “Om eerlijk te zijn, weet ik behalve dat doelpunt weinig meer van de wedstrijd. Ik heb me niet echt bezig gehouden met tactiek en in het veld veel aan hem gedacht. Ik ben blij dat de trainer me toch de hele wedstrijd heeft laten staan waardoor ik in de laatste minuut nog kon scoren.”
Eerbetoon
Zijn doelpunt kon Chery nog wel voor de geest halen, net als het eerbetoon daarna. “Ik ging langs de tegenstander en zag de keeper en een medespeler bij het doel staan. Er ging van alles door me heen en met zoveel woede schoot ik de bal erin. Het moest zo zijn, dit moment was echt voor hem.”
Als eerbetoon pakte Chery een speciaal bedrukt shirtje uit de dug-out die hij na de wedstrijd aantrok. “Ik had een shirtje laten maken en liet dat aan het stadion zien. Al mijn ploeggenoten waren emotioneel, zelfs de scheidsrechter zei dat hij het een mooi gebaar vond en gaf me geen gele kaart. Ik ben trots op mijn teamgenoten en ook op de supporters die me heel erg hebben gesteund. Dat zegt denk ik genoeg over deze club en hoe onze groep in elkaar steekt.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’