string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Chery: ‘Fans niet voor niets laten reizen’.

Vrijdag 25 april 2014 om 13:43

FC Groningen heeft zondag tegen Roda JC aan een punt genoeg om deelname aan de play-offs voor Europees voetbal veilig te stellen. De ploeg weet zich gesteund door bijna vierhonderd supporters die de lange reis naar Kerkrade gaan maken. Tjaronn Chery, die terugkeert van een enkelblessure, wil graag drie punten meenemen uit Limburg.

“Het is natuurlijk hartstikke mooi dat zoveel supporters de lange reis naar Kerkrade willen maken om ons te steunen,” zegt Chery. “We willen de fans niet voor niets laten reizen en zullen er alles aan doen om drie punten te halen. Als we winnen, zijn we geplaatst en houden we het goede gevoel van de laatste wedstrijden vast.”
Blessure
Chery miste de wedstrijd tegen NAC Breda van twee weken geleden vanwege een enkelblessure, maar is weer fit voor het treffen met Roda JC. “Ik ben weer helemaal terug, heb een goed herstel gepakt en ben goed behandeld en verzorgd. Natuurlijk had ik het geluk dat we vorige week een weekend vrij waren waardoor ik wat langer de tijd had. Het zag er ernstig uit en ik had ook wel wat schrik toen het gebeurde. Ik ben namelijk bijna nooit geblesseerd. Gelukkig viel het mee en kan ik zondag weer vlammen.”
FC Groningen vertrekt zaterdagmiddag na de laatste training al richting Limburg. Richairo Zivkovic maakt zich niet druk over de lange busreis. “Wat kun je in zo`n bus doen? Beetje ouwehoeren, muziekje luisteren, dat zal het wel zijn. We gaan een dag van tevoren weg en zullen onderweg overnachten. Meestal deel ik een kamer met Filip Kostic.”
Letschert
De spits zal zondag waarschijnlijk in de persoon van Timo Letschert een oude bekende tegenkomen. “We hebben anderhalf jaar samengespeeld en kennen elkaars kwaliteiten. Het is een leuke uitdaging en het zullen leuke duels worden.” Verdediger Hans Hateboer denkt dat Letschert zijn ploeggenoten wel het één en ander gaat influisteren. “Hij zal ze op onze sterke punten wijzen en wil zichzelf natuurlijk ook bewijzen tegen zijn oude ploeg. Het is wel bijzonder dat we beiden dit seizoen nog hebben samengespeeld bij de Beloften en nu tegenover elkaar staan in zo`n belangrijke wedstrijd. Contact is er nog niet geweest, maar dat komt vast nog wel.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’