string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Chery: ‘Extra mooie middag’.

Zondag 30 november 2014 om 19:35

Na ruim tien jaar slaagde FC Groningen er weer in om te winnen in Enschede van FC Twente. Na de 2-1 zege waren aanvoerder Maikel Kieftenbeld en doelpuntenmaker Tjaronn Chery dan ook blij met de drie behaalde punten.

Maikel Kieftenbeld wist meteen na afloop waar de knappe zege van FC Groningen aan te danken was. “We hebben gewonnen op basis van veel strijd en bij vlagen goed voetbal. Ons strijdplan was om Twente vroeg onder druk te zetten. Dat lukte vandaag aardig. Daarin werden we ook geholpen door de goals.”
“In de tweede helft werden we meer teruggedrongen, al was er lange tijd nog niets aan de hand. Toen we met tien man kwamen te staan, ging het thuispubliek erachter staan. Toch was de 2-2 volgens mij niet terecht geweest. Het stond vandaag goed bij ons, we stonden weer als een hecht team op het veld.”
Familie
Voor Tjaronn Chery was de zege extra bijzonder omdat hij afkomstig is uit Enschede. “Vandaag zat er veel familie op de tribune en waren veel vrienden aanwezig. Dan is het altijd leuk als je een doelpunt maakt en weet te winnen van FC Twente. Ik had hier ook nog nooit gewonnen. Dat maakt het een extra mooie middag voor mij.”
“Natuurlijk was mijn vrije trap houdbaar. Maar je ziet; als je de bal goed raakt, dan kan het alle kanten op zwabberen. Het is moeilijk uit te leggen hoe ik de bal raak. Ik train er veel op. Vooral die Nike-ballen. Als je die goed raakt, dan kan het nog wel eens leuk worden.”
“Ik kreeg één opdracht mee en dat was meelopen met de rechtsback. Aan de bal moest ik zelf de ruimtes zoeken. Vanuit daar kon ik de spitsen wegsteken en zelf gevaarlijk worden. Dat is lekker voetballen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’