string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Chery en Kappelhof keren terug.

Vrijdag 25 april 2014 om 14:30

Trainer Erwin van de Looi kan komende zondag tegen Roda JC in Kerkrade weer beschikken over de herstelde Tjaronn Chery. Johan Kappelhof keert terug van een schorsing. Middenvelder Michael de Leeuw is niet inzetbaar. Vanwege zijn vijfde gele kaart van het seizoen, die hij kreeg in de wedstrijd tegen NAC Breda, is De Leeuw komende zondag geschorst.

Naast De Leeuw kan Van de Looi ook niet beschikken over de geblesseerden; Nick Bakker, Henk Bos en Stefano Magnasco. Verdediger Bakker liep deze week een nieuwe blessure op aan zijn geopereerde knie.
Domper
“Hij heeft wederom last van zijn knie,” zegt Van de Looi. “Er zit vocht in de knie en dat moet er eerst uit om een duidelijke diagnose te stellen. Er is deze week een MRI-scan gemaakt, maar daar was vanwege het aanwezige vocht niets uit te concluderen. Wanneer het vocht is weggetrokken, zullen we een nieuw onderzoek doen en kunnen we pas stellen wat er is gebeurd. Het is voor Nick een enorme domper.”
Stefano Magnasco komt begin volgende maand terug naar Nederland. De Chileen werd in eigen land geopereerd nadat hij op de training zijn arm had gebroken. “Hij komt op 5 mei terug naar Groningen en dan zullen we naar zijn arm kijken en kunnen we zien hoe hij er conditioneel voor staat. Het is niet de bedoeling dat hij weer zal aansluiten, maar we kunnen alles wel goed in kaart brengen. Magnasco zal een individueel programma volgen tot het einde van het seizoen.”
Islamovic
Van de Looi begroette deze week tijdelijk een nieuw gezicht op de training. Aanvaller Dino Islamovic, spits van Fulham, trainde een weekje mee bij de FC. “Hij heeft op mij en op de andere leden van de technische staf een goede indruk gemaakt,” aldus Van de Looi.
De oefenmeester typeerde de 20-jarige aanvaller als een fysiek sterke spits. “Hij heeft een goede basis, kan een bal aardig bij zich houden, maar is ook gericht op het doel en daardoor in de diepte aanspeelbaar. We hebben het idee dat hij nog wel wat fitter kan zijn en daardoor zit er nog wel rek in. We zullen bekijken of deze week een vervolg gaat krijgen en in welke vorm.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’