string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Chery: ‘Eerste stap zetten naar zes punten erbij’.

Vrijdag 12 december 2014 om 14:12

FC Groningen sluit het jaar 2014 af met een volle ‘Engelse’ voetbalweek. De Trots van het Noorden neemt het woensdag in Euroborg voor het bekertoernooi op tegen FC Volendam en volgende week zaterdag wordt het jaar afgesloten met de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. Aankomende zondag trapt FC Groningen de week af met een thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Mimoun Mahi trainde net als vorige week veelvuldig met een basishesje. Waar de jonge aanvaller tegen Heerenveen toch op de bank begon, staat hij zondag tegen Vitesse wel in de startopstelling. “Ik heb het vanmorgen gehoord van de trainer en het geeft een fijn gevoel,” zegt Mahi. “Het was tegen Heerenveen een kleine teleurstelling dat ik niet mocht beginnen, maar dat hoort bij topsport. Ik weet dat ik me nu kan focussen op Vitesse.”
Mahi maakt zondag zijn basisdebuut in de Eredivisie en zal net als tijdens zijn invalbeurten eerder dit seizoen alles geven voor een goed resultaat. “Ik hoop deze kans met beide handen aan te pakken. Vitesse en FC Groningen zijn twee goede teams dus ik verwacht een mooie wedstrijd. Ik hoop een doelpunt te maken, daar ga ik alles voor doen.”
Rechtsback
Hans Hateboer viel tegen de Friezen in de slotfase van de wedstrijd uit met een hoofdwond en is daarom tegen Vitesse niet inzetbaar. Johan Kappelhof trainde de laatste dagen als rechtsback. “Het is een logische keuze en ik heb daar ook eerder wel gespeeld,” zegt Kappelhof.
“Het was even wennen op de trainingen, ook wat de trainer tactisch van me verwacht, maar het moet genoeg zijn voor zondag. Vitesse is een ploeg met veel kwaliteit. We willen graag de lijn doortrekken van de laatste weken en zullen zondag wederom met veel passie en strijd het veld moeten ingaan.”
Chery
De Arnhemmers waren aan het einde van vorig seizoen één van de tegenstanders in de succesvolle play-offreeks van FC Groningen. Middenvelder Tjaronn Chery speelde tegen de Gelderlanders een hoofdrol en kent sowieso een goed record tegen Vitesse. “Persoonlijk speel ik altijd best wel lekker tegen Vitesse,” zegt Chery in het programmaboekje van zondag. “Eigenlijk weet ik niet precies waardoor dat komt, maar de hele ploeg heeft het in de wedstrijden tegen Vitesse vorig jaar goed gedaan.”
Chery erkent in het programmaboekje van zondag dat zijn ploeg een lastige fase heeft gekend dit seizoen, maar volgens de middenvelder gaat het de laatste tijd weer de goede kant op en heeft het team altijd vertrouwen gehouden. Chery heeft dan ook een goed gevoel bij de wedstrijd van zondag. “We spelen de hele competitie al goed tegen ‘voetballende’ ploegen. Dat ligt ons best wel goed en ik denk dat Vitesse ook in die categorie valt. Ik denk dat Vitesse wel wat te laag staat en wat pech heeft gehad. Ze scoren makkelijk en krijgen ook best veel goals tegen. Maar alle clubs staan sowieso nog dichtbij elkaar. Zondag willen we de eerste stap zetten naar zes punten erbij voor de winterstop.”

Gerelateerd nieuws.

7 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard