string(9) "claudebot"

Chery: ‘De mensen op de tribune waren fantastisch’.

Woensdag 08 april 2015 om 23:27

FC Groningen versloeg Excelsior woensdagavond in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi met 3-0. Albert Rusnak en Tjaronn Chery zorgde in de tweede helft voor een veilige voorsprong zodat een uitzinnig Euroborg na afloop van de wedstrijd uit zijn dak kon gaan.

Tjaronn Chery stapte dinsdag tijdens de afsluitende training voor de bekerwedstrijd eerder uit de training vanwege een pijnlijke knie, maar was fit genoeg om te starten. De middenvelder werd in laatste minuten van de wedstrijd gewisseld waarna de knie direct in het ijs werd verpakt. “Het was vandaag nog even twijfel of ik zou kunnen spelen, maar ik heb het goed volgehouden,” zei een blije Chery. “Zulke wedstrijden wil je natuurlijk ook niet missen en ik heb er alles aan gedaan om te kunnen spelen.”

“Ik was vroeg op de club en heb, mede door veel pillen, kunnen spelen en zelfs kunnen scoren. Af en toe voelde ik wel wat pijn, maar de adrenaline die door je lijf giert tijdens het spelen van zo`n wedstrijd is gigantisch. De mensen op de tribune waren fantastisch en waren een grote steun voor ons.”

Albert Rusnak kwam FC Groningen in de winterstop versterken en is in de maanden dat hij in Euroborg speelt al bij veel doelpunten betrokken geweest. Tegen Excelsior maakte de Slowaak de belangrijke 2-0 via een mooie treffer. “De bal werd door een verdediger weggekopt en kwam voor mijn voeten. Ik koos ervoor om te schieten en ben blij dat hij via de paal binnenviel.”

Door de winst op Excelsior mag Rusnak zich op 3 mei opmaken voor de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip. “Ik ben naar FC Groningen gekomen om de Europa League te halen en daarnaast wil ik mijn persoonlijke doelen halen. Het winnen van de beker zou geweldig zijn. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Excelsior waren we de favoriet terwijl we als team wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. We hebben ons ook voorbereid op een moeilijke wedstrijd en hebben het goed gedaan op het veld.”

Rusnak genoot van de steun die de ploeg de gehele wedstrijd ontving vanaf de tribunes. “De sfeer in het stadion was geweldig en de fans zijn ongelooflijk. Hun steun heeft ons zeker geholpen en iedereen was na afloop ontzettend blij. Komende zondag staat er voor mij weer een speciale wedstrijd op het programma tegen Cambuur, de club waar ik zes maanden heb gespeeld. Ik heb er zin in.”  

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus