string(9) "claudebot"

Chery: ‘Beide ploegen hebben de punten nodig’.

Vrijdag 31 oktober 2014 om 12:38

FC Groningen sluit zondagmiddag de elfde speelronde van de Eredivisie af door om 16.45 uur in Euroborg aan te treden tegen NAC Breda. Clubtopscorer Michael de Leeuw zal na zijn vier doelpunten tijdens de bekerwedstrijd midweeks tegen Flevo Boys, met een goed gevoel op het veld staan. Tjaronn Chery komt op de bank bij de Bredanaars een oude bekende tegen.

Chery werd in het begin van zijn carrière een jaar uitgeleend aan RBC Roosendaal waar huidig imterim-trainer van NAC Breda, Eric Hellemons, op dat moment werkzaam was. “Eric Hellemons was bij RBC in het jaar dat ik daar speelde assistent van Rini Coolen. Ik heb prettig onder hem kunnen werken en ben blij voor hem dat hij nu trainer is bij NAC Breda. Het is een goede trainer en hij doet het goed op dit moment.”
Open wedstrijd
“Ik verwacht een open wedstrijd, want beide ploegen hebben de punten hard nodig,” aldus Chery over de wedstrijd van zondagmiddag. “Wij gaan uiteraard vol voor de drie punten. We hebben vorige week tegen AZ een goede wedstrijd gespeeld en afgelopen woensdag voor de beker was het ook prima. Hopelijk kunnen we die lijn doortrekken.”

FC Groningen won afgelopen seizoen de thuiswedstrijd tegen NAC Breda met 2-1. Filip Kostic maakte diep in blessuretijd het winnende doelpunt voor de Trots van het Noorden. Chery speelde die desbetreffende wedstrijd niet mee, maar dit seizoen miste de middenvelder nog geen minuut in de competitie.

Tussen de linies
“Ik heb vorig seizoen toevallig beide wedstrijden tegen NAC gemist. Ik probeer het team iedere wedstrijd die ik speel weer te helpen, mezelf te laten zien en verwacht van mezelf dat ik altijd veel kan brengen. Het veranderde spelsysteem bevalt me goed. We hebben nu twee man voorop die druk kunnen zetten op de verdediging en is het aan mij de taak om tussen de linies vrij te komen.”

Sinds FC Groningen een systeem met twee spitsen hanteert, is Michael de Leeuw één van de spelers in de aanvalslinie. Terwijl de wijziging van het spelsysteem zijn effect lijkt te hebben, is het al wel ruim een maand geleden dat FC Groningen zijn laatste competitie-overwinning boekte. “Het is een beetje de fase waarin we momenteel zitten,” vertelt De Leeuw in het programmaboekje van aankomende zondag.

Vertrouwen getankt
“Tegen Excelsior hebben we de kansen gehad. Tegen AZ verspeelden we een voorsprong met twee standaardsituaties. Dat moeten we nu weer zien om te keren. In Alkmaar hebben we als team in ieder geval wel vertrouwen getankt.”
Tegenstander NAC Breda zit in een soortgelijke fase als FC Groningen op het moment. “Ze hebben het prima gedaan tegen Vitesse en net als wij zijn ze een ronde verder in de beker. Voor ons telt zondag maar één ding: die drie punten. We staan vier punten van de nummer 16 en dat is NAC. Maar we staan ook op slechts drie punten van de nummer 3, Feyenoord. Dan volgende week nog naar Zwolle en met een lekker gevoel naar de volgende interlandperiode. Als we onze vorm vinden, dan moeten we gewoon weer mee gaan doen om de play-offplaatsen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus