string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Check-In: Barsinghausen | Focus op Valente.

Vrijdag 08 juli 2022 om 20:30

De eerste selectie en staf verblijven deze week in het Duitse Barsinghausen voor een trainingskamp. De laatste voorbereidingen op het oefenduel met Hannover 96 zijn in volle gang. Daarom stonden er twee trainingen van maximaal één uur op lage intensiteit gepland, om de spelers zo goed mogelijk fit te krijgen voor de wedstrijd van morgen. 

De dag begon met een rustige training, waarin vooral het counteren en omschakelen werd getraind. Na de training was er nog tijd om af te werken op doel. Aan het eind van de middag stond de laatste training van het trainingskamp op het programma. Deze stond bijna volledig in het teken van spelhervattingen.
 
In Duitsland werkt de selectie onder leiding van trainer Frank Wormuth meerdere oefensessies per dag af. Morgen, zaterdag 9 juli sluit FC Groningen het trainingskamp af met een oefenwedstrijd, tegen Hannover 96. De wedstrijd wordt gespeeld in het Eilenriedestadion in Hannover, de aftrap is morgen om 14:00 uur.
 
FC Groningen is met tegenstander Hannover 96 in overleg over het live streamen van het duel via YouTube. Het is echter momenteel nog onduidelijk of de internetfaciliteiten op het complex waar de wedstrijd wordt gespeeld – het jeugdcomplex van Hannover 96 – van voldoende kwaliteit is. Houd voorafgaand aan het duel de kanalen of social media goed in de gaten voor informatie over een eventuele livestream.  

DSC_0156

Luciano Valente is de enige Opleidingsspeler die mee mag op trainingskamp. Voor de pas 18-jarige Valente is dit een nieuwe ervaring. In de zomer van 2021 mocht hij ook al aansluiten bij de eerste selectie, maar dit seizoen hoopt hij écht door te breken. In de nieuwste aflevering van Check-In: Barsinghausen vertelt hij hoe het is om mee te gaan op trainingskamp, en over zijn doelen voor dit seizoen.
 
Bekijk via onderstaande videoplayer de zesde aflevering op YouTube. 

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard