Cassierra, Zeefuik, Van Dijk en Van Dijk in FCG TV

9 november 2018

FC Groningen TV kijkt vanavond op FOX Sports vooruit naar de Derby van het Noorden tegen sc Heerenveen met Mateo Cassierra en Deyovaisio Zeefuik. Daarnaast is er een reportage met oud-FC Groningen speler Gregoor van Dijk die een nieuwe sport in Groningen heeft geïntroduceerd.

Zondag komt sc Heerenveen op bezoek in Groningen. Voor Mateo Cassierra wordt het de eerste Derby van het Noorden. De spits uit Colombia maakte vorige week tegen Excelsior zijn eerste doelpunt voor de FC en dat smaakt naar meer. In FCG TV heeft Cassierra het vanavond over scoren, de samenwerking met Mimoun Mahi en Ritsu Doan en de wedstrijd tegen sc Heerenveen.

Deyovaisio Zeefuik maakte één keer eerder een Derby van het Noorden mee. Dat was vorig seizoen in Heerenveen toen het duel eindigde in 1-1. Hij merkte toen dat duels tussen FC Groningen en sc Heerenveen net even anders zijn dan andere wedstrijden. Hij kijkt vanavond vooruit naar het duel en laat weten dat er na de zege op Excelsior met vertrouwen wordt uitgekeken naar de confrontatie van zondag.

Afgelopen zaterdag werd er in Groningen een nieuwe sport gepresenteerd: Padbol. De mix tussen footvolley, volleybal en squash is sinds deze week in Groningen te beoefenen mede dankzij oud-FC Groningen speler Gregoor van Dijk. Van Dijk woont tegenwoordig in Portugal en leerde daar Padbol kennen. Zaterdag vond de introductie van Padbol plaats in het Indoor Sports Centre In Groningen. Mister FC Groningen Jan van Dijk, de vader van Gregoor, verrichtte de opening en FCG was erbij.

FC Groningen TV wordt vanavond om 18.15 uur uitgezonden op FOX Sports kanaal 1. De uitzending wordt vanavond om 18.45 uur, 23.15 uur en 01.00 uur herhaald op kanaal 3. Zaterdag is FCG TV te zien om 09.00 uur en 14.30 uur op kanaal 3. Kijk voor de exacte tijden op https://live.foxsports.nl/live/tv-gids/list

Laatste nieuws