string(9) "claudebot"

Campagne ‘Laat ons weer eens juichen’ afgesloten.

Vrijdag 28 augustus 2020 om 07:00

FC Groningen heeft de campagne ‘Laat ons weer eens juichen’ afgesloten. Vanwege het voortijdig afbreken van het afgelopen seizoen, was de potentiële schade door de vier gemiste thuiswedstrijden geraamd op 1,9 miljoen euro. Na eerst interne maatregelen te hebben genomen, deed de club daarna een beroep op de achterban. Het resultaat was overweldigend. Meer dan 85 procent van de mensen heeft afgezien van een tegemoetkoming, omgerekend een bedrag van 1,8 miljoen euro.

Door de (financiële) inspanningen van supporters, sponsors en investeerders is in totaal zelfs een nog iets hoger bedrag gerealiseerd. Meer dan ooit is Wouter Gudde er maar wat trots op dat hij algemeen directeur is van FC Groningen. “De saamhorigheid, alle prachtige initiatieven, het is geweldig om te zien dat we samen – met elkaar – dit hebben weten te bereiken. Hiervan hadden we vooraf niet durven dromen.”
 
Onzekere tijden
Gudde heft niettemin de vinger als het gaat om de toekomst van de club. “Zolang de beperkingen van het spelen met publiek van kracht zijn, kost ons dat komend seizoen 350.000 euro per Eredivisiewedstrijd. Wij hebben de belofte gedaan aan supporters en sponsors dat we gemiste wedstrijden vanwege coronamaatregelen na dit seizoen compenseren. Dus we zijn er nog niet. Het blijven nog steeds onzekere tijden.”
 
De Trots van het Noorden dankt alle supporters, sponsors en investeerders die op hun manier hebben bijgedragen aan het eindresultaat van de campagne ‘Laat ons weer eens juichen’.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’