Late strafschop zorgt voor lege handen bij de FC

17 september 2022

FC Groningen heeft zaterdagmiddag in Rotterdam verloren van Sparta. De Trots van het Noorden kwam na een uur spelen op voorsprong door een goal van Ricardo Pepi. De Rotterdammers kwamen tien minuten later langszij en zorgden via een rake strafschop in de laatste minuut van de wedstrijd dat FC Groningen niks anders dan een kater overhield aan het duel. 

20220917SPARTAGRONINGEN005

Het uitduel met Sparta Rotterdam betekende het basisdebuut voor Liam van Gelderen en Ricardo Pepi voor de Trots van het Noorden. Marin Sverko stond voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. FC Groningen had op het Kasteel in de eerste helft meer balbezit, maar kon net als de tegenstander moeilijk tot goede kansen komen.
 
Tomas Suslov snelde na 8 minuten spelen goed langs zijn man aan de rechterkant, trok de bal voor richting strafschopstip, maar spits Ricardo Pepi was juist net richting doel gestapt. FC Groningen leek na ruim een kwartier spelen op achterstand te komen, maar het doelpunt van Adil Auassar werd na lang beraad met de VAR afgekeurd vanwege buitenspel. De verdediger stond millimeters voorbij Isak Määttä toen de vrije trap werd genomen waaruit hij leek te scoren.
 
Paulos Abraham kreeg na een half uur spelen de grootste mogelijkheid voor de FC. Een hard schot van de Zweed spatte uiteen op de vuisten van doelman Youri Schoonderwaldt. Laros Duarte – spelend tegen de club van zijn jeugdjaren – schoot in de rebound centimeters naast de paal. Doelman Michael Verrips pakte in de slotfase van de eerste helft stijlvol een vrije trap uit de kruising. 

20220917SPARTAGRONINGEN015

Het spelbeeld veranderde na rust niet veel, kansen bleken schaars in Rotterdam. Maar die ene echte kans die spits Pepi na ruim een uur spelen kreeg, ging er ook direct in. De Amerikaan kopte goed binnen uit een voorzet van Määttä en zette de FC op voorsprong, 0-1. Niet veel later werd de aanvaller afgelost door Florian Krüger.
 
Sparta had een doodspelmoment nodig om de stand gelijk te trekken. Sven Mijnans kopte na 71 minuten voetbal bij de eerste paal raak vanuit een corner, 1-1. Neraysho Kasanwirjo kon de bal net niet tegenhouden bij de paal. De goals maakte het duel meer open en dat betekende ook dat FC Groningen meer op haar tellen moest passen. De thuisploeg zette behoorlijk aan op jacht naar een tweede treffer en probeerde er combinerend bij FC Groningen doorheen te komen.
 
Vlak voor tijd kreeg de FC de deksel op de neus. Sparta-aanvaller Tobias Lauritsen ging in het strafschopgebied achter een bal aan, waarbij Mike te Wierik al glijdend richting dezelfde bal ging. Hoewel de verdediger in zijn tackle niks leek te raken wees scheidsrechter Danny Makkelie toch naar de stip. Ook na het bekijken van de beelden bleef de arbiter bij zijn beslissing. Vito van Crooij verzilverde in de laatste minuut de penalty. Het lukte FC Groningen niet meer om in blessuretijd langszij te komen, 2-1.  

Stem hier tot maandag 12.00 uur op de Man of the Match. 
Stem hier 

20220917SPARTAGRONINGEN006
20220917SPARTAGRONINGEN019

Laatste nieuws