string(9) "claudebot"

Camerapalen in Euroborg worden weggehaald.

Donderdag 30 oktober 2008 om 15:59

De drie camerapalen voor de Noordtribune in Euroborg worden weggehaald. Dat is de uitkomst van het evaluatiegesprek dat maandagavond heeft plaatsgevonden.

Bij het gesprek tussen FC Groningen, de Supportersvereniging FC Groningen, de supportersvereniging Z-Side en de Groningen Fanatics was ook een vertegenwoordiger van de KNVB aanwezig.

FC Groningen en de supportersverenigingen hadden afgesproken dat na vier wedstrijden een evaluatie zou worden gehouden over het gebruik van de camerapalen met als doelstelling de palen te verwijderen. Daarbij werd een aantal criteria gehanteerd. De palen zouden worden verwijderd, tenzij zich één van volgende gevallen voor zou doen:
– Bij het gooien van voorwerpen
– Bij het gooien van drinken of etenswaren
– Bij het bespugen of beledigen van mensen die betrokken zijn bij de wedstrijdorganisatie van FC Groningen of vertegenwoordigers van de media en/of andere ketenpartners
– Bij het zingen van kwetsende spreekkoren
– Bij andere ongeregeldheden c.q. ontoelaatbaar gedrag op de tribune

Geconstateerd is dat er zich bij de eerste vier thuiswedstrijden geen enkel noemenswaardig voorval heeft voorgedaan en dat is zeer verheugend te noemen. FC Groningen en de supportersverenigingen zijn blij dat er zich geen incidenten hebben voorgedaan bij de tot nu toe gespeelde thuisduels en zijn trots op het positieve gedrag van de supporters. Ook de vertegenwoordiger van de KNVB sprak hier tijdens de evaluatie zijn complimenten over uit. Alle partijen hebben er heel veel vertrouwen in dat er zich ook de komende tijd geen incidenten meer zullen voordoen en derhalve heeft FC Groningen besloten de camerapalen te verwijderen.

Afgesproken is wel dat het gedrag van de aanhang gevolgd zal blijven worden. Door FC Groningen zal, in samenwerking met de supportersverenigingen, actief gezocht worden naar een acceptabel alternatief voor de palen. Gestreefd wordt naar een alternatief dat dezelfde beeldkwaliteit kan leveren als de palen, maar minder zichtbaar is voor de supporters. Op die manier hopen alle partijen te voorkomen dat de palen in de toekomst eventueel terugkeren.

Het bezigen van kwetsende spreekkoren en de bestrijding daarvan blijft een lastig punt. Zo bleek ook uit de open discussie tussen supportersverenigingen, FC Groningen en KNVB. Want waar ligt immers precies de grens? Toch weten de meeste mensen zelf wel wanneer die grens wordt overschreden en is iedereen het er wel over eens dat het aanmoedigen van en energie steken in de eigen ploeg nuttiger is dan het uiten van kwetsende teksten richting tegenstanders of arbitrage.
Supporters worden door FC Groningen en de supportersverenigingen dan ook opgeroepen op een positieve wijze achter de club te blijven staan!

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus